Πέμπτη 25 Απριλίου 2024  09:20:13

Η ιστορία "πίσω" από το Rinascerò, rinascerai και ο κ.Τσιόδρας

Ιταλία κορωνοϊός – τραγούδι: Η Ιταλία είναι η χώρα που έχει πληρώσει το μεγαλύτερο στην Ευρώπη για τον κορωνοϊό. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού είναι 124.63, ενώ οι θάνατοι από κορωνοϊό έφτασαν τους 15.362.

Οι εικόνες των στρατιωτικών φορτηγών που μεταφέρουν δεκάδες φέρετρα στο Μπέργκαμο έχουν προκαλέσει παγκόσμιο σοκ. Ανάλογες ήταν οι αντιδράσεις και για τα ρεπορτάζ μέσα από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας όπου οι υγειονομικοί δίνουν συγκλονιστικές μάχες για να σώσουν ζωές.

Στο δράμα της Ιταλίας αναφέρθηκε ο Σωτήρης Τσιόδρας στην ενημέρωσή του στους δημοσιογράφους. Ο κ. Τσιόδρας αφιέρωσε το τραγούδι Rinascerò, rinascerai (Θα ξαναγεννηθώ, θα ξαναγεννηθείς) στο λαό της Ιταλίας. Το κομμάτι αυτό το έγραψαν οι Roby Facchinetti και Stefano D'Orazio, συγκλονισμένοι από τους εικόνες που έρχονταν από το Μπέργκαμο. Ήδη το video clip στο YouTube έχει ξεπεράσει τις 10 εκατομμύρια θεάσεις. Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για τη μάχη ενάντια στον κορωνοϊό. «Rinascerò, rinascerai Ιταλία. Θα ξαναγεννηθούμε όλοι μαζί, μέσα από αυτή την επώδυνη εμπειρία», υπογράμμισε ο κ. Τσιόδρας.

«Δεν είχαμε φανταστεί πως θα μπορούσε να υπάρξει τόσο μεγάλη ανταπόκριση. Σχεδιάζαμε να γράψουμε ένα τραγούδι το οποίο να προσφέρει ελπίδα και να βοηθά τον κόσμο να μετατοπίσει την σκέψη του από την κρίση, έστω και για λίγα λεπτά, αλλά ποτέ δεν πιστεύαμε ότι θα έπιανε αυτά τα εκπληκτικά νούμερα», δήλωσε στο Billborad ο ερμηνευτής του τραγουδιού Robby Facchinetti, ο οποίος έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στο Μπέργκαμο και συμπλήρωσε: «Έχουμε λάβει μηνύματα από ασθενείς που νοσηλεύονται οι οποίοι μας λένε πως ακούνε το τραγούδι και κλαίνε και πως αυτό ήταν το φάρμακο που χρειάζονταν».

Έμπνευση από τον θάνατο

Σύμφωνα με τον ίδιο, όλα ξεκίνησαν όταν είδε στρατιωτικά οχήματα με φέρετρα. Ανάμεσα στους νεκρούς ήταν και ένας συγγενής του και για να αποφορτιστεί κάθισε στο πιάνο του. Τότε, έγραψε και τη μελωδία του τραγουδιού «Rinascerò, Rinascerai». Αμέσως μετά τηλεφώνησε στον Stefano D'Orazio και του είπε: «Έχω στο μυαλό μου μόνο δύο λέξεις: Θα ξαναγεννηθώ, θα ξαναγεννηθείς. Μπορείς να γράψεις του υπόλοιπους στίχους;». Σε λίγες ώρες του έστειλε τους στίχους. Στο βίντεο κλιπ του «Rinascerò, Rinascerai» πρωταγωνιστούν γιατροί και νοσηλευτές από το νοσοκομείο του Μπέργκαμο. Το τραγούδι ταξίδεψε σε χρόνο ρεκόρ σε όλο τον κόσμο και μεταφράστηκε σε πολλές γλώσσες.
Και ο Jack Savoretti, με τη μαγική φωνή...

Την ίδια ώρα και ο γνωστός καλλιτέχνης Jack Savoretti θέλησε να συμπαρασταθεί στην Ιταλία. Ο Jack Savoretti κυκλοφόρησε ένα νέο τραγούδι με τον τίτλο "Andrà Tutto Bene" (Όλα θα πάνε καλά), το οποίο αφιερώνει στην Ιταλία, ως ένδειξη αλληλεγγύης. Πρόκειται για το πρώτο του ιταλικό κομμάτι και με αυτό θέλει να στείλει ένα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας στη χώρα, αλλά και παγκοσμίως. Ο αγαπημένος καλλιτέχνης έγραψε το τραγούδι μαζί με τους Ιταλούς φανς του, κατά τη διάρκεια ενός livestream του στο Instagram, το οποίο έκανε στο πλαίσιο της καραντίνας, και μετά το ηχογράφησε στο home studio του. Τα έσοδα του τραγουδιού θα πάνε στο νοσοκομείο της Ιταλίας "SanMartino Di Genova".

Το βίντεο που συνοδεύει το "Andrà Tutto Bene" στο Youtube είναι άκρως συγκινητικό, καθώς παρουσιάζει εικόνες από τους άδειους δρόμους και τα έρημα πλέον μνημεία της Ιταλίας, αλλά και στιγμιότυπα από τους κατοίκους, που εδώ και αρκετές βδομάδες δίνουν τη δική τους μάχη με τραγούδι και αισιοδοξία από τα μπαλκόνια τους. Ο Jack Savoretti έχει αναφέρει χαρακτηριστικά για το νέο του τραγούδι: "Ήταν πραγματικά τιμή μου να γράψω αυτό το κομμάτι με τόσους Ιταλούς φίλους και φίλες μου. Μοιραστήκαμε στιγμές της ζωής μας. Η καλύτερη εμπειρία που είχα ποτέ".

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline