Τρίτη 16 Απριλίου 2024  18:42:41

«Η ζωή αποδεικνύεται δυνατότερη από κάθε είδους εγκλωβισμού»

Ποιος να το 'λεγε πως οι φετινές συνθήκες θα μας έφερναν πιο κοντά στα αυθεντικά γεγονότα της Ανάστασης πριν από δύο χιλιάδες χρόνια; Στον φόβο των Μαθητών, στην απουσία τους κατά την ώρα της Ανάστασης, στην αμφιβολία αν όσα προφήτεψε ο Διδάσκαλος, όσο ζούσε, θα εκπληρώνονταν! Κι όμως! Το Φως βρήκε διέξοδο και πλημμύρισε τις ψυχές και όλη την ανθρώπινη Ιστορία.

Κανείς και τίποτα δεν είναι σε θέση να εμποδίσει αυτή την κοινωνία της ζωής και της χαράς. Δεν το κατάφερε η κακία των ανθρώπων, όσο ζούσε ο Χριστός. Δεν το κατάφερε ο λίθος που θέλησε να εγκλωβίσει τη ζωή. Δεν το κατάφερε ούτε ο Αδης, όταν υποδέχθηκε τον Βασιλέα της ζωής και νόμισε πως τον έκανε δικό του. Τότε, και σήμερα, και για πάντα, η ζωή και η αγάπη αποδεικνύονται δυνατότερες από κάθε είδους εγκλωβισμό, κάθε είδους πόνο, κάθε είδους θάνατο.

Κι αν θάνατος είναι κυρίως ένας χωρισμός, φέτος μ' αυτόν τον χωρισμό θα αντιπαλέψουμε και μαζί με το Θείο Πάθος θα αντιμετωπίσουμε κι εμείς τον πόνο του πάθους από μία απουσία. Νοερά θα συνοδέψουμε τον Χριστό στον Γολγοθά, συμμετέχοντας με έναν δικό μας τρόπο στη μοναξιά Του. Θα μείνουμε μακριά από το μνημείο Του, αλλά θα γευτούμε το Αναστάσιμο Φως Του, όχι με τη σωματική μας παρουσία σε μια ολόφωτη εκκλησία, αλλά με την αγαπητική μας απουσία, στο όνομα της αλληλεγγύης προς τον αδελφό μας, στο όνομα της ευθύνης απέναντι στον Θεό για το δώρο της ζωής που μας χάρισε, στο όνομα της ενότητας της κοινωνίας μας και ολόκληρου του κόσμου. Καλή Ανάσταση!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline