Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  21:38:38

«Αυτή τη στιγμή προέχει η ζωή των συνανθρώπων μας» Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος

Είναι αλήθεια ότι την περίοδο αυτή η κατάσταση την οποίαν διερχόμεθα είναι οδυνηρή χωρίς τη συμμετοχή μας στη Θεία Λειτουργία, την αποχή από τη Θεία Κοινωνία και τις Ιερές Ακολουθίες. Διερχόμεθα μια κατάσταση πρωτόγνωρη και παράξενη.

Μια κατάσταση με την οποίαν δοκιμάζονται η εμπιστοσύνη, η αυτοπεποίθηση, το θάρρος, ακόμα και η δύναμη για ζωή. Βιώνουμε τα γεγονότα της Μεγάλης Εβδομάδος και εορτάζουμε την Ανάσταση του Χριστού χωρίς εκκλησιασμό και λειτουργική συμμετοχή. Είναι κάποια μέτρα δύσκολα και προσωρινά, όχι όμως αναίτια, τα οποία δεν μας αποκόπτουν από το σώμα της Εκκλησίας.

Η δοκιμασία αυτή αποτελεί ένα άθλημα πνευματικό, το οποίο καλούμεθα να το υπομείνουμε. Η αγάπη μας και η συμπαράστασή μας προς τον αδελφό και συνάνθρωπο εκφράζεται έμπρακτα με την προσευχή αλλά και με την προσοχή, με την προσεκτική δηλαδή συμπεριφορά μας προς αυτόν. Η αγάπη μας προς τον συνάνθρωπο μας κάνει αληθινούς Χριστιανούς, ενώ η έλλειψη μας καθιστά απάνθρωπους και ασύδοτους.

Αυτήν τη στιγμή λοιπόν προέχει η ζωή των συνανθρώπων μας, αφού είναι πασιφανές ότι ο τρόπος διάδοσης και διασποράς του ιού δοκιμάζει τα όρια της ζωής, αλλά και τη δύναμη της πίστης μας, ενώ μας θέτει και ενώπιον του γεγονότος του θανάτου, ενώ είναι γνωστό ότι η Εκκλησία πάντοτε επιλέγει και αγωνίζεται για τη διαιώνιση και διατήρηση της ζωής, επειδή πιστεύει πρώτιστα στο πρόσωπο του Χριστού, ο Οποίος είναι «η Οδός και η Αλήθεια και η Ζωή» (Ιωάν. 14,6). Η πίστη μας στον Χριστό, και μάλιστα στον Αναστημένο Χριστό, μας επιτρέπει να ομολογούμε έμπρακτα ότι η νίκη κατά του θανάτου αποτελεί βεβαιότητα, γι' αυτό «θαρσείτε και μη φοβείσθε».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline