Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020  15:11:38

Ελ.Γλύκατζη – Αρβελέρ: Οι Έλληνες, οι αλήτες της πειθαρχίας, τα καταφέραμε καλύτερα από όλους

Για το Πάσχα στην περίοδο του κορωναϊού και την καραντίνα μίλησε η βυζαντινολόγος και ακαδημαϊκός Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ.

Σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ, έστειλε και ένα ελπιδοφόρο μήνυμα: «Η μικρή Ελλάδα έκανε το μεγαλείο να νικήσει τον κορωνοϊό και να συγχαρούμε αυτούς που κυβερνούν. Γιατί αποδείξαμε ότι σαν λαός, εμάς που μας θεωρούσαν αλήτες της πειθαρχίας, τα καταφέραμε καλύτερα από όλους», είπε η κυρία Γλύκατζη – Αρβελέρ.

Αναφορικά με τα μέτρα περιορισμού και τον... αναγκαστικό εγκλεισμό αρκετών ομάδων πληθυσμού στο σπίτι, σημείωσε ότι το βρίσκει θετικό. «Όχι μόνο θετικό, νομίζω και ελπίζω θα είμαστε καλύτεροι άνθρωποι αλλά και ανθεκτικότεροι. Θα καταλάβουμε ότι μια καταστροφή σαν την σημερινή δεν έχει συνέπειες καλές, αλλά αυτές οι συνέπειες θα γίνουν προτερήματα» πρόσθεσε.

Μιλώντας για το Πάσχα που θέλει να θυμάται η ελληνίδα ιστορικός είπε: «Νοσταλγώ το ελληνικό Πάσχα γιατί είναι το μόνο γεμάτο κατάνυξη, δεν είναι το Πάσχα μιας μέρας αλλά μίας εβδομάδας, σαν ένα κρεσέντο μουσικό, μια σονάτα του Μπετόβεν, είναι το Πάσχα που θέλω να θυμάμαι».
Παράλληλα, κλείνοντας την παρέμβασή της η Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ έστειλε τη δική της ευχή για την επόμενη μέρα λέγοντας: «Να είναι πάντα ζωντανή η ελπίδα για το καλύτερο».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline