Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  16:18:57

Χαρδαλιάς: "Τηρούμε όλοι τους κανόνες προστασίας για να μην πάμε πίσω".

Aυστηρό αλλά ξεκάθαρο και αναγκαίο μήνυμα προς όλους έστειλε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο υφ. Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Όπως υπογράμμισε, το νέο στοίχημα είναι να τηρήσουμε όλοι τους κανόνες προστασίας που συνοδεύουν τη σταδιακή άρση του κάθε μέτρου.

«Η νόσος, ο ιός είναι παντού, έτοιμος να εξαπλωθεί τοπικά ή μαζικά, εκμεταλλευόμενος κάθε λάθος μας, κάθε αδυναμία μας, κάθε χαλάρωση και δικαιολογία απομάκρυνσης από το στόχο. Ένας στόχος που τις επόμενες ημέρες αλλάζει! Δεν αλλάζει η επαγρύπνησή μας, ο στόχος αλλάζει! Και για να γίνω πιο σαφής, μέχρι σήμερα και μέχρι τις 4 Μαΐου ο στόχος μας, η στρατηγική μας, το σχέδιό μας, το μεγάλο μας καθημερινό στοίχημα είναι και παραμένει ένα: μένουμε στο σπίτι μας και αποφεύγουμε κάθε περιττή μετακίνηση.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε: «Και αν η προηγούμενη φάση επιβολής των περιοριστικών μέτρων φάνταζε δύσκολη, πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι η επόμενη φάση της σταδιακής άρσης αυτών των μέτρων είναι εξαιρετικά πιο κρίσιμη και δύσκολη στη διαχείριση. Από τη Δευτέρα 4 Μαΐου το σχέδιό μας, το καθημερινό μας στοίχημα τροποποιείται. Από το μένουμε σπίτι περνάμε στη σταδιακή κινητικότητα όπου το μείζον, το βασικό, το κρίσιμο είναι ένα: Τηρούμε όλοι τους κανόνες προστασίας που συνοδεύουν τη σταδιακή άρση του κάθε μέτρου. Και αυτό ακριβώς είναι ο μεγάλος στόχος μας!».

«Εάν δεν τηρήσουμε τους κανόνες, σταματάμε και επιστρέφουμε σε περιορισμούς», όπως ήδη συμβεί σε διάφορες χώρες.
Είμαστε λοιπόν εδώ! Σε μια κρίσιμη καμπή της εξέλιξης της πανδημίας, μπροστά σε μια νέα φάση, μια νέα καθημερινότητα. Όσο πιο πιστοί παραμείνουμε στην εφαρμογή των κανόνων που συνοδεύουν την σταδιακή άρση των μέτρων, τόσο πιο σύντομα θα προχωρήσουμε στα επόμενα.

Τηρούμε τους κανόνες, τότε προχωράμε. Δεν τους τηρούμε, τότε σταματάμε ίσως και επιστρέφουμε σε νέο κύκλο περιορισμών. Τόσο απλά!

Οι περήφανοι Έλληνες αποδείξαμε μέχρι σήμερα πολλά! Σε όλη την ανθρωπότητα! Με περισσή υπευθυνότητα. Και στο νέο στοίχημα έχουμε να αποδείξουμε περισσότερα. Μέχρι την Κυριακή μένουμε σπίτια μας χωρίς καμία άλλη σκέψη ή δικαιολογία. Από Δευτέρα κινούμαστε όλοι προσεκτικά, όχι άσκοπα και όπως επιβάλλουν οι κανόνες, όπως επιβάλλει η περίσταση. Από Δευτέρα, η ατομική μας ευθύνη θα είναι αθροιστικά η κοινωνική δύναμη που θα αποτελέσει τον φάρο, αλλά και την πυξίδα της νέας μας πορείας. Εφαρμόζουμε τους κανόνες! Βγαίνουμε σταδιακά αλλά σταθερά νικητές. Καλή δύναμη σε όλους.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline