Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  19:26:28

Το «ευχαριστώ» του Σαββόπουλου στην Πρωτοψάλτη -«Τώρα είναι ο καιρός της προσφοράς»

Ένα μεγάλο μπράβο, αλλά και ένα «ευχαριστώ» απηύθυνε ο μουσικοσυνθέτης Διονύσης Σαββόπουλος στην Άλκηστη Πρωτοψάλτη για την ιδιότυπη συναυλία της στους δρόμους της Αθήνας.

Ο Διονύσης Σαββόπουλος επέλεξε το προφίλ του στο Facebook προκειμένου να σχολιάσει την πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων και της καλλιτέχνιδος, η οποία και δέχτηκε έντονη κριτική από ορισμένους στα social media. «Μπορεί να υπήρξε ίσως μια αβλεψία με εκείνη την μάζωξη έξω απ το Μαξίμου αλλά αυτό δεν αλλάζει την ουσία αυτής της πρωτοβουλίας» σημείωσε ο Διονύσης Σαββόπουλος.

«Με την ωραία αυτή χειρονομία της, μας υπενθύμισε ότι τώρα είναι ο καιρός της προσφοράς και όχι του ατομικισμού. Ευχαριστώ λοιπόν και εγώ την Άλκηστη για την γενναιοδωρία της» πρόσθεσε ο Διονύσης Σαββόπουλος. Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη έγινε αποδέκτης σφοδρής κριτικής όμως και από έναν παλιότερο στενό συνεργάτη της, τον Σταμάτη Κραουνάκη που έδειξε να ενοχλείται πολύ με την πρωτοβουλία.

Μια παράκληση από τον Διονύση Σαββόπουλο
Κλείνοντας την ανάρτησή του, ο Διονύσης Σαββόπουλος απευθύνθηκε και στις Αρχές, ζητώντας λύση στο πρόβλημα των μουσικών και των συνεργατών τους. Όπως είπε, με «ακυρωμένες όλες τις μουσικές εκδηλώσεις από τον περασμένο Φλεβάρη μέχρι άγνωστο πότε, άραγε πως θα αντέξουν; Πως θα ζήσουν;».

Ο Διονύσης Σαββόπουλος έχει αναφερθεί με ιδιαίτερα θερμά λόγια για τους επιστήμονες που μπήκαν μπροστά εν μέσω πανδημίας και συγκεκριμένα για τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα.

Τώρα που καταλάγιασε ο θόρυβος, θέλω να πω και εγώ ένα μπράβο στην Άλκηστη για την πρωτοβουλία της. Μπορεί να υπήρξε ίσως μια αβλεψία με εκείνη την μάζωξη έξω απ το Μαξίμου αλλά αυτό δεν αλλάζει την ουσία αυτής της πρωτοβουλίας.

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη βγήκε και γύρισε τους δρόμους της Αθήνας τραγουδώντας- τρεις ώρες non stop- από καρότσα φορτηγού, για να ψυχαγωγήσει και να ανεβάσει το ηθικό των συμπολιτών της που λόγω πανδημίας εγκαταβιούν έμφοβοι και περίκλειστοι στα τετραγωνικά τους και τους εξώστες τους πολύ καιρό τώρα.

Κυρίως όμως, με την ωραία αυτή χειρονομία της, μας υπενθύμισε οτι τώρα είναι ο καιρός της προσφοράς και όχι του ατομικισμού. Ευχαριστώ λοιπόν και εγώ την Άλκηστη για την γενναιοδωρία της και προτείνω στους Δήμους και στους πολιτιστικούς συλλόγους να ενθαρρύνουν ή και να προγραμματίσουν ανάλογες εκδηλώσεις για το Καλοκαίρι.

Τελειώνοντας θα ήθελα να παρακαλέσω το Υπουργείο Πολιτισμού να σκεφτεί σοβαρά για να βρεθεί μια λύση στο πρόβλημα των μουσικών και των συνεργατών τους, που με ακυρωμένες όλες τις μουσικές εκδηλώσεις από τον περασμένο Φλεβάρη μέχρι άγνωστο πότε, άραγε πως θα αντέξουν; Πως θα ζήσουν;

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline