Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  20:25:29

Marfin: Φόρος τιμής στα θύματα από ΣΥΡΙΖΑ με «Οχι» στην πρόσκληση Μητσοτάκη

Απορρίπτει την πρόσκληση Μητσοτάκη και δεν θα παραστεί στην εκδήλωση του Σαββάτου στις 12 το μεσημέρι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας. Θα καταθέσει στεφάνι στις 9:30πμ.


Απορρίπτει την πρόσκληση Μητσοτάκη και ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν θα παραστεί στην εκδήλωση του Σαββάτου στις 12 το μεσημέρι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ο Αλέξης Τσίπρας.

Καταθέτει στεφάνι στις 9:30 το πρωί του Σαββάτου

Αντ' αυτού ο ΣΥΡΙΖΑ θα τιμήσει τη μνήμη των θυμάτων της Marfin καταθέτοντας στεφάνι στο σημείο που θα τοποθετηθεί η πλακέτα μνήμης στις 9:30 το πρωί του Σαββάτου, όπως θα κάνει και το ΚΚΕ
Μάλιστα σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αφήνει αιχμές κατά της ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (κ.κ. Χρυσοχοΐδη και Οικονόμου) ότι είναι οι ίδιοι άνθρωποι που διαχειρίστηκαν το 2010 την υπόθεση χωρίς να εντοπιστούν οι ένοχοι και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη.

Καπηλεία
Παράλληλα ο ΣΥΡΙΖΑ αφήνει αιχμές κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη ότι επιχειρεί να καπηλευτεί τη μνήμη των θυμάτων της Marfin για να συκοφαντήσει τους κοινωνικούς αγώνες.
Επισημαίνει παράλληλα τις ευθύνες τις τράπεζας για την τραγωδία τονίζοντας ότι είχε κλειδώσει στο κατάστημα της Σταδίου τους εργαζόμενους για να δουλέψουν με την απειλή της απόλυσης.

Όπως και τότε έτσι και σήμερα «ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά τον εντοπισμό και την τιμωρία των φυσικών αυτουργών του αποτρόπαιου εγκλήματος» επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Κουμουνδούρου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:
«Όπως και τότε, τις δύσκολες μέρες του 2010, έτσι και σήμερα, σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος, παρά τις κατά καιρούς διχαστικές προσπάθειες, τιμά τα θύματα της Marfin.
Όπως τότε, έτσι και σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά τον εντοπισμό και την τιμωρία των φυσικών αυτουργών του αποτρόπαιου εγκλήματος.

Δέκα χρόνια μετά την τραγωδία, στο τιμόνι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη βρίσκονται με επιλογή του κ. Μητσοτάκη οι ίδιοι άνθρωποι που διαχειρίστηκαν τότε την υπόθεση χωρίς να εντοπίσουν και να οδηγήσουν τους ενόχους στη Δικαιοσύνη. Ελπίζουμε αυτή τη φορά να πράξουν το καθήκον τους για την πλήρη διαλεύκανση της τραγωδίας.

Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να ξεχνά ότι η Δικαιοσύνη καταδίκασε τρία ανώτατα στελέχη της τράπεζας γιατί κλείδωσαν τους εργαζόμενους αναγκάζοντάς τους να δουλέψουν υπό την απειλή απόλυσης και απεφάνθη πως «ο θάνατος των υπαλλήλων της Marfin θα είχε αποφευχθεί εάν το συγκεκριμένο κατάστημα της οδού Σταδίου δεν είχε τεράστια προβλήματα ασφαλείας».

Επικοινωνιακές σκοπιμότητες

Ούτε ότι οι οικογένειες των θυμάτων δέκα χρόνια μετά δεν έχουν αποζημιωθεί, με την υπόθεση να εκκρεμεί δικαστικά.
Η ανθρώπινη ζωή και ο πόνος των ανθρώπων που μένουν πίσω δεν μπορούν να υπηρετούν επικοινωνιακές σκοπιμότητες, ούτε να γίνονται αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης και συκοφάντησης των κοινωνικών αγώνων, τόσο τότε όσο και σήμερα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποτίσει φόρο τιμής με την κατάθεση στεφάνου στο σημείο που θα στηθεί η πλακέτα μνήμης στις 9:30 το πρωί του Σαββάτου».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline