Πέμπτη 25 Απριλίου 2024  11:43:40

Η Ιερά Σύνοδος για τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Η ΔΙΣ, λαβούσα υπ' όψιν της τα δημοσιεύματα μέρους του τουρκικού τύπου εναντίον του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου (δήθεν ότι βρίσκεται σε καλές σχέσεις με τον πραξικοπηματία στις ΗΠΑ Γκιουλέν, άλλοτε σύμμαχος του Ερντογάν), θεωρεί άδικη την επίθεση αυτή και εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της προς το σεπτό πρόσωπό του.


Εκφράζει την πικρία, την λύπη και την εκ διαμέτρου αντίθεσή της προς όσα αναγράφονται, αναμεταδίδονται και παρουσιάζονται μέσω του διαδικτύου κατά καιρόν σε σχέση με την διακωμώδηση και τον διασυρμό των Ιερών Μυστηρίων της Αγίας Ορθοδόξου Χριστιανικής μας Εκκλησίας, και ιδιαιτέρως της Θείας Ευχαριστίας, από κάποιους οι οποίοι είτε από άγνοια είτε από συνειδητή απιστία δεν σέβονται και προσβάλλουν βάναυσα τα ιερά και τα όσια, τα δόγματα και τους ιερούς κανόνες της πίστεώς μας.

Επίσης η ΔΙΣ ενέκρινε:
– Την έκδοση των Συνοδικών Εγκυκλίων των ετών 2000-2020.
– Την επανέκδοση του Κώδικα Εκκλησιαστικής Τάξεως και Εκκλησιαστικής Εθιμοτυπίας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.
– Τον Ισολογισμό, Απολογισμό και την Έκθεση Πεπραγμένων οικονομικού έτους 2019 της Εστίας Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως, ως και τις προγραμματιζόμενες δραστηριότητες διά το έτος 2020.
Τέλος η ΔΙΣ ενέκρινε αποσπάσεις Κληρικών και ασχολήθηκε με θέματα Ιερών Μητροπόλεων και τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline