Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  04:54:56

Μαγιορκίνης στο MEGA: Κίνδυνος με τα κλιματιστικά που ανακυκλώνουν τον ήδη υπάρχοντα αέρα

Συγκεκριμένα, ανέφερε τα εξής: «Εάν ο κλιματισμός φέρνει αέρα από το περιβάλλον μέσα, δεν υπάρχει κίνδυνος. Κίνδυνος δημιουργείται, αν ο κλιματισμός χρησιμοποιεί τον αέρα που βρίσκεται μέσα στο χώρο.

Στη χρήση των κλιματιστικών εν μέσω κορωνοϊού και τους κινδύνους που υπάρχουν, αναφέρθηκε ο Ο Γκίκας Μαγιορκίνης, επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών
Μεγάλη κουβέντα έχει ανοίξει τα τελευταία 24ωρα σχετικά με τη χρήση των κλιματιστικών και κατά πόσο αυτά μπορούν να αποτελέσουν κίνδυνο για την μετάδοση του κορωνοϊού.

Πρόωρες εκλογές : Η κυβέρνηση διαψεύδει – ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ ετοιμάζονται

Ο κ. Μαγιορκίνης, μίλησε σχετικά στην εκπομπή «LIVE NEWS» και τον Νίκο Ευαγγελάτο, καθιστώντας σαφές ότι ναι μεν υπάρχει κίνδυνος, για τα κλιματιστικά που ανακυκλώνουν τον ήδη υπάρχοντα αέρα, αλλά δεν είναι τόσο μεγάλος.

Συγκεκριμένα, ανέφερε τα εξής: «Εάν ο κλιματισμός φέρνει αέρα από το περιβάλλον μέσα, δεν υπάρχει κίνδυνος. Κίνδυνος δημιουργείται, αν ο κλιματισμός χρησιμοποιεί τον αέρα που βρίσκεται μέσα στο χώρο»

Εξήγησε μάλιστα με μεγαλύτερη ακρίβεια, ότι: «Αν είμαστε στο σπίτι και δεν έχουμε καλεσμένους, το κλιματιστικό δεν αυξάνει τον κίνδυνο. Κίνδυνος υπάρχει εφόσον ο κόσμος ανανεώνεται, πηγαίνει – κι έρχεται. Όπως για παράδειγμα στις τράπεζες, ή στα νοσοκομεία»
Σχετικά με άλλους ιούς που μεταδίδονται μέσω των κλιματιστικών, σημείωσε ότι: «Η λεγεωνέλλα πολλαπλασιάζεται μέσα από το κλιματιστικό, ο κορωνοϊός δεν έχει αυτή τη δυνατότητα. Όταν έγινε μετάδοση μέσω του κλιματιστικού. Ήταν όσοι βρίσκονταν στην ίδια χρονική στιγμή στη φορά του κλιματιστικού. Δεν είναι τεράστιος ο κίνδυνος με τα κλιματιστικά».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline