Σάββατο 20 Απριλίου 2024  04:40:20

Δηλώσεις Τσοβόλα για Παπαγγελόπουλο και Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής

Ο πρώην υπουργός και νομικός παραστάτης του Δ.Παπαγγελόπουλου, Δημήτρης Τσοβόλας αναφέρεται και στην απόφαση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής που αφορά πέραν του κ. Παπαγγελόπουλου και τους λοιπούς κληθέντες.

Έκανε λόγο για παράνομες μεθοδεύσεις σε ό,τι αφορά την κλήτευση του για παροχή εξηγήσεων στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής μετά τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου σε βάρος του.

Ο κ.Τσοβόλας αναφέρεται και στην απόφαση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής που αφορά πέραν του κ. Παπαγγελόπουλου και τους λοιπούς κληθέντες, αρχικά, ως ύποπτοι μεταξύ των οποίων και η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις Τσοβόλα.

"Δεν έχουν τελειωμό οι εν γνώσει των βουλευτών της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ, μελών της Κοινοβουλευτικής Προκαταρκτικής Επιτροπής παράνομες μεθοδεύσεις που γίνονται για να στήσουν την σκευωρία τους κατά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και να καλύψουν το σκάνδαλο της NOVARTIS. Το Επιστημονικό Συμβούλιο ομόφωνα γνωμοδότησε ότι ο ύποπτος τέλεσης αδικημάτων καλείται προς παροχή εξηγήσεων, εφόσον έχουν συλλεγεί επαρκή στοιχεία τα οποία πρέπει να τίθενται στη διάθεση του καλούμενου. Δηλαδή αυτός καλείται τελευταίος.

Στην προκειμένη περίπτωση, μετά την απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής για διεύρυνση των κατηγοριών, τον πρώτο που κάλεσε η Κοινοβουλευτική Προκαταρκτική Επιτροπή προς παροχή εξηγήσεων ήταν ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, χωρίς να έχουν προηγηθεί οι αναγκαίες προανακριτικές ενέργειες(εξετάσεις μαρτύρων για τα νέα αδικήματα, συλλογή εγγράφων κλπ). Βιάζονται η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ να κλείσουν τις εργασίες της Επιτροπής, με παράνομες μεθοδεύσεις για να υλοποιήσουν τις προειλημμένες αποφάσεις τους. Έφτασαν στο σημείο τελείως παρανόμως να καλούν τον κ. Παπαγγελόπουλο για παροχή εξηγήσεων, χωρίς να αναφέρουν στη κλήση που του επέδωσαν τα συγκεκριμένα αδικήματα για τα οποία πρέπει να δώσει εξηγήσεις".

Επίσης για την κλήτευση της δημοσιογράφου Παπαδάκου ο συνήγορος της αναφέρει.

"Κόλαφο για την πλειοψηφία των βουλευτών της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ, μελών της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Προκαταρκτικής Επιτροπής αποτελεί η ομόφωνη γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής. Η τελευταία γνωμοδότησε ότι είναι παράνομη η κλήση ως υπόπτων από την Κοινοβουλευτική Προκαταρκτική Επιτροπή, προσώπων μη πολιτικών. Την ένσταση αυτή είχαμε καταθέσει στην Επιτροπή και εν γνώσει τους οφθαλμοφανώς παράνομα την απέρριψαν αρχικά.

Έτσι αποκαλύφθηκαν οι παράνομες και σκόπιμες μεθοδεύσεις της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ που ήθελαν με αυτές να αποκλείσουν από την εξέτασή τους ως μάρτυρες τη Γιάννα Παπαδάκου και τον Ιωάννη Φιλιππάκη, οι οποίοι είχαν ζητήσει γραπτώς να εξεταστούν ως μάρτυρες αλλά και τους είχε προτείνει ως μάρτυρες και ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, για να αντικρούσει τους αβάσιμους ισχυρισμούς του Σάμπυ Μιωνή. Ο λαός τώρα μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του".

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline