Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΝΔ: «O Α. Τσίπρας θυσιάζει τελικά τον Ρασπούτιν της Δικαιοσύνης».

Αποχώρησε ο Παπαγγελόπουλος από την Προανακριτική, χωρίς να δώσει απαντήσεις, βέβαιος ότι θα παραπεμφθεί στο Ειδικό Δικαστήριο. Εξήγγειλε ότι θα κάνει δηλώσεις και θα δώσει απαντήσεις στα διάφορα ΜΜΕ, γιατί δεν μπόρεσε να τα πεί στη Βουλή, όπου όμως τελικά αρνήθηκε να δεχθεί ερωτήσεις.

Αποχώρησε π από την Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος μαζί με τους συνηγόρους του καταγγέλλοντας παραβιάσεις δικαιωμάτων του αλλά και τη στάση της επιτροπής που αρνήθηκε το αίτημά του για κατ' αντιπαράσταση εξέταση με τον Αντώνη Σαμαρά.

Παραβιάστηκαν δικαιώματα

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΜΠΕ, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης και οι συνήγοροί του κατήγγειλαν ότι παραβιάστηκαν βασικά δικαιώματα του κ. Παπαγγελόπουλου, δεδομένου ότι η επιτροπή δεν αποδέχθηκε μια σειρά από αιτήματα που είχε υποβάλλει το προηγούμενο διάστημα, ανάμεσα στα οποία και η κατ' αντιπαράθεση εξέταση με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Παπαγγελόπουλος ολοκληρώνει εδώ την εξέτασή του και το πιθανότερο είναι η προανακριτική επιτροπή να μην προχωρήσει στην εξέταση άλλων μαρτύρων, αλλά να ζητήσει προθεσμία για τη σύναξη του πορίσματος που θα υποβληθεί στην Ολομέλεια.
Νωρίτερα ο κ. Παπαγγελόπουλος φερόταν να έχει μιλήσει για έγκλημα της κατασκοπίας, αναφερόμενος στην ηχογράφηση της συνομιλίας Παππά – Μιωνή, τονίζοντας ότι αποκαλύπτει κρατικά μυστικά, ενώ είναι παράνομη η καταγραφή και δημοσιοποίηση της συνομιλίας Παππά – Μιωνή.

Κατά τον κ. Παπαγγελόπουλο το usb έπρεπε να σταλεί απευθείας στον Εισαγγελέα πριν δημοσιοποιηθεί και μάλιστα από επιτροπή του Κοινοβουλίου.
«Η δημοσιοποίηση των πληροφοριών που αφορούν σε Έλληνα και ξένο αξιωματούχο συνιστά περίπτωση κατασκοπείας για τον κ. Μιωνή», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Αυτά τα διαβάζουν και άλλες χώρες εχθρικές προς το Ισραήλ για να ξέρουμε ποιοι είναι εγκληματίες στη χώρα και ποιοι είναι οι πατριώτες».
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπαγγελόπουλος άφησε αιχμές και τον Γιάννη Ρουμπάτη κάνοντας λόγο περί αντισημιτισμού.
Σε κάθε περίπτωση οι εργασίες της επιτροπής βαδίζουν προς το τέλος τους με τον κ. Παπαγγελόπουλο να είναι και ο τελευταίος που καταθέτει πριν από την έκδοση του πορίσματος.

ΝΔ: Ο Τσίπρας θυσιάζει το Ρασπούτιν

Ο κ. Τσίπρας θυσιάζει το Ρασπούτιν σχολίασαν κύκλοι της ΝΔ.

«Ο κ. Παπαγγελόπουλος πήρε την μεγαλύτερη προθεσμία που έχει δοθεί ποτέ σε υπουργό ελεγχόμενο, λάμβανε έγγραφα από την αρχή, εξετάστηκαν σειρά μαρτύρων που επιθυμούσε, κατέθεσε αδιάκοπα ακόμη και όταν κουτσομπόλευε για δυο εβδομάδες και μόλις ήρθε η ώρα των ερωτήσεων το «κεντρικό μαγαζί» υπό το φως των παραδικαστικων αποκαλύψεων επέβαλε στο «παραμάγαζο» την αποχώρηση» σχολιάζουν κύκλοι της ΝΔ και προσθέτουν:

«Ο κύριος Τσίπρας διαλέγει τη θυσία Ρασπούτιν για να σώσει τον εαυτό του χωρίς να έχει ψελλίσει τίποτα επί τέσσερις ημέρες τίποτα για τον στενό του φίλο και συνεργάτη Νίκο Παππά. Ακόμα και μέχρι χθες ο κύριος Παπαγγελόπουλος συναινούσε στο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της κατάθεσής του (για Πέμπτη μεσημέρι) και για την διαδικασία ερωτήσεων από την Προανακριτική Επιτροπή. Προφανώς υπό τον φόβο του για νέες εις βάρος του αποκαλύψεις και μετά από τα αδιέξοδα του αποφάσισε να αθετήσει την υπόσχεση που έδωσε»