Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  06:58:28

ΚΙΝΑΛ: Όλοι οι βουλευτές κατά Παπανδρέου-Καστανίδη -«Έπρεπε να διαγραφούν» -ΓΑΠ: «Έχω τις απόψεις μου»

Σε διάλογο... κωφών μετετράπη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΙΝΑΛ καθώς από τη μία πλευρά όλοι – μηδενός εξαιρουμένου – άσκησαν δριμύτατη κριτική κατά των Γιώργου Παπανδρέου και Χάρη Καστανίδη, αλλά εκείνοι πετούσαν τη μπάλα στην εξέδρα.

Μετά την πρωτολογία της Φώφης Γεννηματά και την δημόσια δήλωσή της με την οποία προειδοποιούσε ότι την επόμενη φορά που θα υπάρξει απόκλιση θα διαγράφεται αυτομάτως ο «αντάρτης», ήρθε η σειρά των βουλευτών.

Ούτε ένας δεν υπήρξε που να μην ασκήσει κριτική στους δύο βουλευτές.
Ωστόσο, ο μεν Γ. Παπανδρέου υποστήριξε ότι δεν προσκλήθηκε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα που πήρε την απόφαση, ο δε Χ. Καστανίδης απάντησε ότι «σας το είπα ότι διαφωνώ, αλλά δεν το καταλάβατε»...

Το κλίμα ήταν εκρηκτικό από την αρχή. Όλοι γνώριζαν ότι η Φώφη Γεννηματά δεν θα προχωρούσε σε διαγραφές, αλλά σε τελική προειδοποίηση. Ωστόσο, η Νάντια Γιαννακοπούλου επέμεινε στην συνεδρίαση της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ – μπροστά στους Παπανδρέου-Καστανίδη – ότι πρέπει να διαγραφούν. «Μπορούμε να συνυπάρχουμε και να συμπορευόμαστε με τον κ. Γιώργο Παπανδρέου στο ίδιο κόμμα, μετά τα χθεσινοβραδυνά στη Βουλή;. Φρονώ πως όχι», επεσήμανε η κυρία Γιαννακοπούλου κάνοντας σφοδρή επίθεση τόσο στον Γιώργο Παπανδρέου όσο και στην Φώφη Γεννηματά για την «επιστροφή» του πρώην πρωθυπουργού στο ΚΙΝΑΛ το 2015

Ακόμη και ο Μιχάλης Κατρίνης, ο οποίος διαφωνούσε με το νομοσχέδιο, όπως και ο Ανδρέας Πουλάς και τελικά το υπερψήφισαν, άσκησε δριμεία κριτική καθώς οι ίδιοι συμμορφώθηκαν με την άποψη της πλειοψηφίας, ενώ οι Παπανδρέου-Καστανίδης εμφανίστηκαν διαφωνούντες.

Παπανδρέου: Εχω τις απόψεις μου διαχρονικά, παλαιοκομμουνιστικός οργανισμός ο ΣΥΡΙΖΑ

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Παπανδρέου απάντησε στις επικρίσεις ότι έχει τις απόψεις του διαχρονικά ενώ άσκησε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν είναι προοδευτική δύναμη, είναι ένας αναχρονιστικός, παλαιοκομματικός, παλαιοκομμουνιστικός, οργανισμός». Πρόσθεσε δε ότι ήθελε περισσότερη διαβούλευση την οποία δεν έκανε η ΝΔ, ενώ ισχυρίστηκε ότι δεν προσκλήθηκε να παραβρεθεί στην συνεδρίαση της ΚΟ που πήρε την απόφαση. Ενας ισχυρισμός που δεν στέκει καθώς το ομαδικό e-mail που εστάλη, έχει παγίως αποδέκτες όλους τους βουλευτές

Καστανίδης: «Εγώ σας είπα ότι διαφωνώ, εσείς δεν το καταλάβατε...»

Ο Χάρης Καστανίδης υποστήριξε από την πλευρά του ότι ο ίδιος είχε προειδοποιήσει ότι δεν συμφωνεί, αλλά οι σύντροφοί του δεν το κατάλαβαν.

«Κανένας δεν διαφωνεί με την αυτόνομη πορεία, ούτε με τις διαδικασίες τις εσωτερικές στην Κ.Ο» είπε αρχικά. Για το επίμαχο νομοσχέδιο υποστήριξε πως «υπήρχε μια κοινή θέση στην οποία συμφώνησα και εγώ ότι ότι συμφωνήσει η πλειοψηφία αυτό θα ψηφίσουμε».

Υπήρξαν δύο συνεδριάσεις στην ΚΟ θα ζητούσαμε αλλαγές και θα επανεκτιμούσαμε την κατάσταση. Στη δεύτερη συνεδρίαση θα αξιολογούσαμε.

Είπα στη δεύτερη "όπως αντιλαμβάνεστε εμμένω στις απόψεις μου". Κοινώς διαφώνησα, σας το είπα αλλά δεν το καταλάβατε...» είπε. Δικαιολογώντας την στάση του επικαλέστηκε τον Φρανσουά Μιτεράν ο οποίος έλεγε ότι «πολιτική είναι η διαχείριση των συμβόλων» για να προσθέσει: «Αμφισβητείται με τον νόμο για πρώτη φορά ο ρόλος των κομμάτων

Προφανώς πρέπει να βγει κοινή θέση , αλλά με σεβασμό στη διαφορετική άποψη».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline