Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  16:35:19

Χαρδαλιάς: Βελτιωμένη η επιδημιολογική εικόνα της χώρας αλλά...

Όπως τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς κατά την καθιερωμένη ενημέρωση, είναι σημαντικό να τηρούνται πιστά οι κανόνες υγιεινής και να αποφεύγονται συναθροίσεις.


Η επιδημιολογική εικόνα της χώρας είναι σε καλύτερη κατάσταση, καθώς τα κρούσματα που καταγράφονται είναι πλήρως διαχειρίσιμα και υπάρχει πλήρης εικόνα για όλα τη χώρα. «Κάνουμε συχνές ιχνηλατήσεις σε κάθε επίπεδο, ώστε κανένα κρούσμα να μη λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά σε σχέση με τον ιό», είπε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας.

Παράλληλα, ανέφερε ότι σε 171.138 ανέρχονται οι έλεγχοι που έχουν διεξαχθεί συνολικά, ανά πύλη εισόδου, στη χώρα από την 1η Ιουλίου έως τις 26 Ιουλίου, ενώ αυτήν τη στιγμή τα ενεργά κρούσματα Covid-19 ανέρχονται σε 429.
Διευκρίνισε ότι τα πρόστιμα που επιβάλλονται μέχρι σήμερα είναι για μη χρήση μάσκας και για την υπέρβαση των ατόμων που επιτρέπονται σε ένα χώρο. Προανήγγειλε νέους ελέγχους τις επόμενες μέρες και ειδικά στα μέσα μαζικής μεταφοράς

145 ενεργά Κρούσματα

Κάνοντας λόγο για μια «σταθερή τάση» κρουσμάτων, ο κ. Χαρδαλιάς επεσήμανε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν συνολικά 145 ενεργά περιστατικά στην πρωτεύουσα.

Εξ αυτών, τα 36 νοσηλεύονται σε διάφορα νοσοκομεία της Αττικής, ενώ τα 109 βρίσκονται σε κατ' οίκον περιορισμό.
Το 72%, παράλληλα, αφορά τρεις συγκεκριμένες περιφερειακές ενότητες, συμπεριλαμβανομένου και του κέντρου της Αθήνας.
Όσον αφορά στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Χαρδαλιάς αποσαφήνισε ότι σήμερα υπάρχουν 66 ενεργά κρούσματα, εκ των οποίων μόλις τα οκτώ νοσηλεύονται και τα υπόλοιπα βρίσκονται σε κατ' οίκον περιορισμό.

«Δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός. Η αύξηση των κρουσμάτων στα αστικά κέντρα, όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, αποδεικνύει ότι ο ιός είναι ακόμη εδώ. Τρέφεται από κάθε λάθος μας» επεσήμανε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline