Τρίτη 23 Απριλίου 2024  13:38:15

Πυρά» άσφαιρα κατά της Γαλλίας από τον θρασύ υπουργό της Τουρκίας Χ. Ακάρ

«Οι δηλώσεις και οι πράξεις μίας Ευρωπαϊκής συμμαχικής δύναμης, η οποία δεν έχει σχέση με την περιοχή και έρχεται από αρκετά χιλιόμετρα μακριά» ανέφερε ο Χουλούσι Ακάρ.

Πυρά κατά της Γαλλίας με αφορμή την ενίσχυση των δυνάμεων της στην ανατολική Μεσόγειο, εξαπέλυσε ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ενώ επιτέθηκε και κατά της Ελλάδας.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, βρέθηκε στο Αρχηγείο του Πολεμικού Ναυτικού της Τουρκίας και επικοινώνησε με τους Πλοιάρχους των πλοίων που έχουν αναπτυχθεί στην ανατολική Μεσόγειο.

Στις δηλώσεις που πραγματοποίησε, επιτέθηκε στον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, με αφορμή την απόφασή του να ενισχύσει τον γαλλικό στρατό στην ανατολική Μεσόγειο και την κοινή άσκηση Ελλάδας – Γαλλίας στην περιοχή της παράνομης τουρκικής Navtex.

«Οι δηλώσεις και οι πράξεις μίας Ευρωπαϊκής συμμαχικής δύναμης, η οποία δεν έχει σχέση με την περιοχή και έρχεται από αρκετά χιλιόμετρα μακριά για να ενισχύσει τη στρατιωτική της παρουσία στην περιοχή είναι ασύμβατα με το πνεύμα και την αλληλοϋποστήριξη της συμμαχίας. Αυτές και παρόμοιες πρωτοβουλίες δεν συμβάλλουν θετικά στις ενέργειες που γίνονται για να επιλυθούν ειρηνικά και μέσω του διαλόγου τα προβλήματα. Περιμένουμε από τους φίλους και τους συμμάχους μας να αξιολογήσουν τις πρακτικές και τις αξιώσεις και τα προβλήματα με την Ελλάδα στο Αιγαίο και στην Ανατολική με λογική, επιστημονικά και αντικειμενικά κριτήρια», δήλωσε ορχικά ο Χουλουσί Ακάρ.

«Οποιαδήποτε επέμβαση εναντίον των πλοίων μας δεν θα μείνει αναπάντητη. Θέλουμε όλοι να ξέρουν ότι είμαστε αποφασισμένοι με αυτό. Είμαστε αποφασισμένοι να προστατέψουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα μας στις θάλασσες και θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να το πετύχουμε αυτό».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline