Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  19:12:26

Χαρδαλιάς για Κουμουτσάκο: Όλοι είμαστε χριστιανοί αλλά δεν το επιδεικνύουμε

Κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας, ο κ. Χαρδαλιάς πέταξε το «καρφί» του λέγοντας εμφατικά: «Όλοι χριστιανοί είμαστε, απλά κάποιοι έχουμε επιλέξει να μην κάνουμε επίδειξη της πίστης μας».


Αντιδράσεις σε μεγάλη μερίδα της κοινωνίας έχει προκαλέσει η επιλογή αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιου για τη Μεταναστευτική Πολιτική, Γιώργου Κουμουτσάκου, να κοινωνήσει εν μέσω έξαρσης της πανδημίας του κορωνοϊού. Μάλιστα, την κίνηση αυτή κλήθηκε να σχολιάσει ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς.

Κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας, ο κ. Χαρδαλιάς πέταξε το «καρφί» του λέγοντας εμφατικά: «Όλοι χριστιανοί είμαστε, απλά κάποιοι έχουμε επιλέξει να μην κάνουμε επίδειξη της πίστης μας».
Όπως σημείωσε «όλα τα μέλη της κυβέρνησης πρέπει να δείχνουμε το καλό παράδειγμα και να τηρούμε χωρίς εκπτώσεις τους κανόνες που ζητούμε από τους πολίτες να τηρήσουν».

Κοινώνησε εν μέσω έξαρσης της πανδημίας

Σημειώνεται πως την Πέμπτη και ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος, παρακολούθησε τη θεία λειτουργία στην Αγία Σοφία του Νέου Ψυχικού, λαμβάνοντας στο τέλος τη Θεία Κοινωνία.

Η ενέργεια του κ. Κουμουτσάκου να πάει να κοινωνήσει, χωρίς κανένα απολύτως μέτρο προφύλαξης, ερμηνεύθηκε σχεδόν αμέσως από εκκλησιαστικούς κύκλους -και όχι μόνο- ως «απάντηση» στη σύσταση του καθηγητή Μανώλη Δερμιτζάκη, ο οποίος λίγες ώρες νωρίτερα είχε επισημάνει ότι είναι προτιμότερο πριν αρχίσουν να κλείνουν επιχειρήσεις στο πλαίσιο ενός lockdown για τον περιορισμό της διασποράς του κοροναϊού, να σταματήσει η Θεία Μετάληψη ή τουλάχιστον να αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο γίνεται.

«Προφανώς δεν ενθαρρύνω οποιονδήποτε σε αυτήν τη στάση» τόνισε ο κ. Κουμουτσάκος
Τη λύπη του για τη φωτογραφία που είδε το φως της δημοσιότητας και τον εμφανίζει να λαμβάνει τη Θεία Κοινωνία στο ναό της Αγίας Σοφίας Νέου Ψυχικού, χωρίς καμία προφύλαξη για τον κορωνοϊό εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γεώργιος Κουμουτσάκος.

«Λυπάμαι που μια αυθόρμητη ειλικρινής επιθυμία & ανάγκη την ημέρα των γενεθλίων μου, που δημοσιοποιήθηκε ερήμην μου, δημιούργησε θέμα. Προφανώς δεν ενθαρρύνω οποιονδήποτε σε αυτήν τη στάση» έγραψε ο κ. Κουμουτσάκος στο Twitter.

«Αντίθετα, προτρέπω όλους να τηρήσουν πλήρως τα κυβερνητικά μέτρα υπέρ της δημόσιας υγείας» συμπλήρωσε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline