Πέμπτη 18 Απριλίου 2024  23:36:03

Πάμπλο Εσκπομπάρ: Ο ανιψιός του βαρώνου ναρκωτικών λέει ότι βρήκε 18 εκατ. δολάρια κρυμμένα σε τοίχο

Ο ανιψιός του Κολομβιανού εγκληματία και διαβόητου βαρώνου ναρκωτικών Πάμπλο Εσκομπάρ, υποστήριξε ότι βρήκε μία πλαστική σακούλα με χρήματα αξίας 18 εκατομμυρίων δολαρίων, κρυμμένη σε τοίχο σε ένα από τα σπίτια του θείου του. Πάμπλο.

Ο Νικολάς Εσκομπάρ είπε στα κολομβιανά ΜΜΕ ότι ένα «όραμα» του υπέδειξε που να ψάξει για χρήματα στο διαμέρισμα που ζει στην πολύ Μεντεγίν. Είπε επίσηςότι δεν ήταν η πρώτη φορά που βρήκε χρήματα σε μέρη όπου ο θείος του χρησιμοποιούσε ώστε να αποφεύγει τη σύλληψη, καθώς ο Εσκομπάρ, που πέθανε από πυρά αστυνομικών το 1993, φέρεται να έκρυβε εκατομμύρια.

Στο αποκορύφωμα της πορεία τους μάλιστα ο Εσκομπάρ λέγεται ότι ήταν ο έβδομος πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη.

Σύμφωνα με το BBC, οι φήμες για την κρυφή περιουσία του Εσκομπάρ κυκλοφόρησαν στην πόλη Μεντεγίν από το θάνατό του, και ενώ είχε περάσει δεκαετίες διαμάχης εναντίον του κράτους της Κολομβίας για να αποτρέψει την έκδοσή του στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Ο Νικολάς Εσκομπάρ είπε στο κολομβιανό τηλεοπτικό κανάλι Red+ Noticias ότι είχε επίσης βρει μια γραφομηχανή, δορυφορικά τηλέφωνα, χρυσό στυλό, μια κάμερα και ένα φιλμ.

«Κάθε φορά που καθόμουν στην τραπεζαρία και κοίταζα προς το χώρο στάθμευσης, έβλεπα έναν άνδρα να μπαίνει στον χώρο και να εξαφανίζεται», είπε. «Η μυρωδιά [μέσα] ήταν απίστευτη. Μια μυρωδιά 100 φορές χειρότερη από κάτι που είχε πεθάνει», συνέχισε.

????#Exclusivo | No todos los secretos sobre los tesoros de Pablo Escobar habían sido revelados. #RedMásNoticias conoció sobre la última caleta del narcotraficante dado de baja en diciembre de 1993. ▶️https://t.co/XbmL1t3bak

Investigación de @fabianforeroba1 y @ChichoGiraldoRe. pic.twitter.com/QlNusA0rNE

— red+ noticias (@RedMasNoticias) September 23, 2020
Μερικά από τα χαρτονομίσματα δεκαετιών είχαν αποσυντεθεί και δεν μπορούν πλέον να χρησιμοποιηθούν, δήλωσε ο Νικολάς Εσκομπάρ ο οποίος ζει στο διαμέρισμα τα τελευταία πέντε χρόνια.

Στη συνέντευξη, είπε ότι συνόδευε τον θείο του πολλές φορές και ότι κάποτε είχε απαχθεί από άτομα που έψαχναν που βρίσκεται ο Εσκομπάρ: «Μου βασάνισαν για επτά ώρες. Δύο από τους εργαζομένους μου δέχτηκαν επίθεση με αλυσοπρίονο».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline