Πέμπτη 18 Απριλίου 2024  14:27:22

Κικίλιας: Πάνω από 900 ενεργά κρούσματα κορωνοϊού στην Αθήνα

Πάνω από 900 κρούσματα κορονοιού βρίσκονται στην Αθήνα, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Εκανε, επίσης, λόγο για στοχευμένα τεστ στο κέντρο της Αθήνας από τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ. «Ηδη, στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας υπάρχουν οι Κινητές Ομάδες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, οι οποίες κάνουν ελέγχους από γειτονιά σε γειτονιά, σε επιδημιολογικά ευάλωτες ομάδες και σε συμπολίτες μας, έτσι ώστε να έχουμε πραγματική εικόνα για το πώς πρέπει να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα. Γιατί επιδημιολογικά βλέπουμε ότι πάνω από 900 ενεργά κρούσματα βρίσκονται στην Αθήνα».

Ο υπουργός Υγείας τόνισε ακόμη ότι υλοποιείται η απόφαση για ξενοδοχεία καραντίνας «έτσι ώστε αυτούς τους υγειονομικά ευάλωτους συμπολίτες μας, οι οποίοι είναι κατά κύριο λόγο νέοι με ήπια έως καθόλου κλινικά συμπτώματα, να μπορούμε να τους προστατεύσουμε - και τους ίδιους αλλά και τους υπόλοιπους συμπολίτες μας - έχοντάς τους σε μία μερική καραντίνα 14 ημερών ώστε να μην υπερμεταδόσουν τον ιό» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Οσον αφορά τις κλίνες Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, επανέλαβε: «Αυξήσαμε τις κλίνες στις ΜΕΘ των νοσοκομείων μας από 557 σε 941 και σύντομα θα φτάσουμε στις 1.200, προσλαμβάνοντας μόνιμο προσωπικό και παρέχοντας εκπαίδευση σε μία άνευ προηγουμένου μεταρρύθμιση μέσα στην κρίση του κορονοϊού. Είμαι πολύ χαρούμενος που καταφέραμε μέσα στην κρίση να πλησιάζουμε αυτή τη στιγμή τις 1.000 ΜΕΘ. Με τη σημερινή κατάσταση καταφέραμε να μην έχουμε αναμονές στην Εντατική Θεραπεία. Αυτό είναι το μείζον, το τεράστιο πρόβλημα της Μεταπολίτευσης. Αν θυμάστε, ήταν πολιτικό ρουσφέτι να βρει κανείς κρεβάτι Εντατικής Θεραπείας. Δεν θέλω να ξαναπαρουσιαστούν τέτοιες σκηνές, για αυτό και παρακαλώ όλους να σεβαστούμε τους εργαζομένους στο Ε.Σ.Υ., να προσέξουμε τον εαυτό μας, την οικογένειά μας, έτσι ώστε να μην αυξηθεί ο ρυθμός μετάδοσης του ιού, που, αν συμβεί αυτό γεωμετρικά, κανένα εθνικό σύστημα Υγείας δεν μπορεί να αντέξει».

Κικίλιας και Τσιόδρας στο κέντρο της Αθήνας

Στην Κυψέλη βρέθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής ο Βασίλης Κικίλιας, ο επικεφαλής της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων του υπουργείου, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, σε ειδική κινητή μονάδα που πραγματοποιεί τεστ κορονοϊού στις πλατείες του κέντρου της Αθήνας με στόχο τον έλεγχο της πανδημίας στην πρωτεύουσα.

Ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι οι δράσεις αυτές θα γίνονται καθ′ όλη τη διάρκεια του φθινοπώρου και του χειμώνα όπου χρειαστεί, στην Αθήνα, στις γειτονιές της και σε όλη την Ελλάδα.

Από την πλευρά του ο καθηγητής- Λοιμωξιολόγος Σ. Τσιόδρας ανέφερε ότι «η στρατηγική για τον έλεγχο για τον ιό αφορά τον εργαστηριακό έλεγχο και μετά την ανίχνευση των επαφών των θετικών, την απομόνωση των θετικών και την καραντίνα των επαφών τους» και τόνισε: «Αυτή είναι η κύρια στρατηγική που ακολουθείται αυτή τη στιγμή σε όλο τον κόσμο. Και φυσικά επειδή η επιδημία δείχνει μια μεγάλη ετερογένεια, είναι τοπική επιδημία, αφορά τοπικές περιοχές, πρέπει να εντείνονται αυτές οι δράσεις σε περιοχές όπου υπάρχει έξαρση. Αυτή τη στιγμή αυτό γίνεται και έχει εξαιρετική σημασία για τον περιορισμό της μετάδοσης του ιού».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline