Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  12:52:23

«Θα έχουμε 20 χιλιάδες κρούσματα την ημέρα» – Καμπανάκι Μέρκελ για την πανδημία

Κατά την διάρκεια της σημερινής τηλεδιάσκεψης με τα μέλη του Προεδρείου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), η κυρία Μέρκελ, σύμφωνα με πληροφορίες του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa) και της εφημερίδας Bild, τόνισε την ανάγκη να αντιμετωπιστούν οι τοπικές εστίες έξαρσης του κοροναϊού, διαφορετικά.

«Μεγάλη ανησυχία» για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στην Γερμανία εξέφρασε η Καγκελάριος 'Αγγελα Μέρκελ, προειδοποιώντας ότι, αν δεν ληφθούν μέτρα, τα Χριστούγεννα θα έχουμε σχεδόν 20.000 νέα κρούσματα την ημέρα. Εστίασε μάλιστα την προσοχή της στο Βερολίνο, όπου, όπως είπε, «κάτι πρέπει να γίνει!».

Κατά την διάρκεια της σημερινής τηλεδιάσκεψης με τα μέλη του Προεδρείου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), η κυρία Μέρκελ, σύμφωνα με πληροφορίες του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa) και της εφημερίδας Bild, τόνισε την ανάγκη να αντιμετωπιστούν οι τοπικές εστίες έξαρσης του κορονοϊού, διαφορετικά, είπε, «τα Χριστούγεννα θα έχουμε αριθμούς όπως αυτούς της Γαλλίας, ίσως και 19.200 νέα κρούσματα την ημέρα», τρεις φορές περισσότερα από όσα τον περασμένο Μάρτιο. Η Καγκελάριος εξέφρασε ακόμη την ανησυχία της για την αύξηση των κρουσμάτων στην Ευρώπη, ενώ σε ό,τι αφορά τη Γερμανία, δήλωσε προβληματισμένη με την εξέλιξη της κατάστασης στο Βερολίνο και αμφισβήτησε το εάν η τοπική κυβέρνηση λαμβάνει σοβαρά μέτρα για την αντιμετώπιση της αύξησης των κρουσμάτων. «Στο Βερολίνο πρέπει κάτι να γίνει!», είπε χαρακτηριστικά.

Η εξομολόγηση της Βικτόρια Χίσλοπ: «Ημουν Ελληνίδα πριν γίνω Ελληνίδα»

Όπως αναφέρει η Bild, η Καγκελάριος έθεσε ως βασική προτεραιότητα για το προσεχές διάστημα τη διατήρηση της οικονομίας, των σχολείων και των παιδικών σταθμών σε λειτουργία και εξέφρασε την ανησυχία της για τις συγκεντρώσεις σε πάρτι, εστιατόρια και χώρους λατρείας. «Το ποδόσφαιρο είναι για την ώρα δευτερεύον», είπε χαρακτηριστικά.

Αύριο η Καγκελάριος θα έχει τηλεδιάσκεψη με τους Πρωθυπουργούς των ομόσπονδων κρατιδίων της Γερμανίας προκειμένου να εξεταστεί το ενδεχόμενο λήψης συντονισμένων μέτρων για την πανδημία, ενόψει και των Χριστουγέννων και κυρίως της λειτουργίας των υπαίθριων χριστουγεννιάτικων αγορών που ξεκινά τον Νοέμβριο.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline