Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  17:14:30

Οι αιχμές Τσακαλώτου και ο αρχηγισμός Τσίπρα

Στη συνεδρίαση του Πολ. Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ που διήρκεσε περίπου πέντε ώρες επιβεβαιώθηκε η κλασσική ρήση, ότι μετά από μια καταιγίδα υπάρχει νηνεμία και το κλίμα ήταν σχετικά καλό, αν και η καχυποψία υπάρχει και είναι εμφανές ότι υφίσταται έλλειμμα εμπιστοσύνης.

Είναι ενδεικτικό ότι ένταση μεταξύ του Αλ. Τσίπρα και του Ευκλ. Τσακαλώτου δεν υπήρξε, όπως θα ανέμεναν πολλοί, μετά την επιλογή του δεύτερου να διαφοροποιηθεί από την κεντρική γραμμή σχετικά με τον χαρακτηρισμό «πολιτικοί απατεώνες» που αποδίδεται από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και την ηγετική ομάδα στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση της ΝΔ.

Όμως, δεν μπορούσε να μην υπάρξει αναφορά στο θέμα και το έθεσε πρώτος ο Αλ. Τσίπρας που απευθύνθηκε στον Ευκλ. Τσακαλώτο επισημαίνοντάς του ότι ήταν λάθος η κίνησή του και πως ότι διαφωνία υπάρχει πρέπει να συζητείται στα θεσμικά όργανα του κόμματος και όχι να δημοσιοποιείται, καθώς η οποιαδήποτε δήλωση αξιοποιείται από τη ΝΔ και τα φιλικά προς αυτήν ΜΜΕ.
Σύμφωνα με τους παριστάμενους, ο Ευκλ. Τσακαλώτος υποστήριξε ότι η κίνησή του αυτή δεν αποτελούσε αμφισβήτηση του Αλ. Τσίπρα και ουσιαστικά –σε ελεύθερη μετάφραση- του προεδρικού ιμπέριουμ.

Υπονοώντας ότι πρέπει οι αποφάσεις να λαμβάνονται συλλογικά, άποψη που συμμερίζονται οι Ν. Βούτσης, Νίκος Φίλης και Πάνος Σκουρλέτης, ο πρώην υπουργός Οικονομικών και νυν πρώτος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος φέρεται να είπε ότι διάφορα εσωκομματικά συστήματα είχαν ήδη προχωρήσει σε αναπαραγωγή της φράσης του, πριν ακόμα η ΝΔ και τα φιλικά προς αυτήν ΜΜΕ την αξιοποιήσουν κατά τον τρόπο που αυτοί ήθελαν.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline