Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  09:40:10

Προβληματισμός για τις εστίες συνωστισμού στη Βόρειο Ελλάδα

«Θα πρέπει όλοι μας να τηρούμε τα στοιχειώδη μέτρα προφύλαξης και να πειθαρχούμε από μόνοι μας», τόνισε ο υφυπουργός στο περιθώριο της επίσκεψής του στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.


Ο κ. Καράογλου, δεν έκρυψε την ανησυχία του για την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, αλλά και για τις εικόνες συνωστισμού που καταγράφηκαν τις τελευταίες ημέρες στη συμπρωτεύουσα. Όπως είπε, οι εικόνες που προβλήθηκαν έξω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, που προφανώς ήταν σε μικρότερο βαθμό από τις διαστάσεις που το εμφάνισαν, αποτελούν σίγουρα πρόβλημα, όπως, επίσης και οι εικόνες που καταγράφηκαν στην πλατεία Αριστοτέλους ή σε άλλα σημεία.

«Θα πρέπει όλοι μας να σεβαστούμε τη δημόσια υγεία που είναι το υπέρτατο αγαθό, να τηρούμε τα στοιχειώδη μέτρα προφύλαξης, να φοράμε τη μάσκα όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους. Από εκεί και πέρα, θα πρέπει να πειθαρχούμε από μόνοι μας και να επιβάλουμε τον απαραίτητο αυτοπεριορισμό για να αντιμετωπίσουμε τη πανδημία του κορωνοϊού», ανέφερε ο κ. Καράογλου.

Συναγερμός και στις Σέρρες

Την ίδια στιγμή, έκκληση προς τους πολίτες να τηρήσουν ευλαβικά τα μέτρα λόγω των ανησυχητικών ενδείξεων που καταγράφονται στην περιοχή απήθυνε ο δήμαρχος των Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης.
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο κ. Χρυσάφης, υποστήριξε ότι «είναι δεκάδες τα κρούσματα που πολλαπλασιάζονται διαρκώς» και ότι πρέπει «να ανακοπεί η πορεία της έξαρσης που τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη».

Ο κ. Χρυσάφης εκτίμησε ότι «το προηγούμενο δεκαπενθήμερο ήταν καταστροφικό, κάναμε σα να μην υπάρχει γύρω μας ο κορωνοϊός», με συνέπεια «να κινδυνεύουν πλέον άνθρωποι που αγαπάμε, λόγω ασυνείδητων ενεργειών».
Ο δήμαρχος, μεταξύ άλλων, επισήμανε ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος τα κρούσματα κορωνοϊού «να είναι σε λίγες ημέρες τριψήφια».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline