Πέμπτη 18 Απριλίου 2024  20:28:21

Η απάντηση του Μητροπολίτη που βρέθηκε θετικός στον ιό κι έλεγε όχι στη μάσκα. Ο Μητροπολίτης Ιερισσού εμφάνισε συμπτώματα κορωνoιού στις 30 Οκτωβρίου.

Ανησυχία, αλλά και επικρίσεις προκάλεσε η είδηση ότι βρέθηκε θετικός στον κοροναϊό ο Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αδραμερίου Θεόκλητος, ο οποίος είχε συμμετάσχει στη Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια στη δοξολογία που τελέσθηκε στον Άγιο Δημήτριο στη Θεσσαλονίκη, ανήμερα της γιορτής του αγίου.

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε, ο ίδιος ο Μητροπολίτης θέλησε να δώσει απαντήσεις.
Ο άνθρωπος που επί 30 χρόνια «φυλούσε Θερμοπύλες»

Στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητρόπολης Ιερισσού, ανάρτησε προσωπική ανακοίνωση στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ο κοροναϊός δεν τον επισκέφθηκε στον Άγιο Δημήτριο Θεσσαλονίκης, ούτε σε οποιοδήποτε άλλο χώρο θρησκευτικής λατρείας.
Επίσης ο κ. Θεόκλητος ζήτησε από όλους να σεβαστούν την προσωπική του δοκιμασία, και να πάψουν να εκμεταλλεύονται το εν λόγω γεγονός.

Η δήλωση του Μητροπολίτη

Ως άνθρωπο και εμένα δεν με εξαίρεσε η πανδημία και ο κοροναϊός, όπως άλλωστε φαίνεται ότι δεν εξαιρεί κανέναν. Λυπάμαι όμως διότι έλαβαν αφορμή από την προσωπική μου αυτή δοκιμασία, εκείνοι οι οποίοι αναζητούν πάντοτε αιτίες για να στραφούν εναντίον της Εκκλησίας, να την πολεμήσουν και να της χρεώσουν ό,τι κακό συμβαίνει στην κοινωνία.

Τους διαβεβαιώνω, λοιπόν και στα πλαίσια των προσωπικών δεδομένων, όπως επίσης διαβεβαιώνω και κάθε άνθρωπο καλής θελήσεως, ότι ο κοροναϊός δεν με επισκέφθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης, ούτε σε οποιοδήποτε άλλο χώρο θρησκευτικής λατρείας.
Παρακαλώ, λοιπόν, τους πάντες να σεβαστούν την προσωπική δοκιμασία που μου επέτρεψε ο Κύριος και να πάψουν να εκμεταλλεύονται το γεγονός αυτό στα Μ.Μ.Ε. και το διαδίκτυο.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline