Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  23:47:20

Φίλης: Ο πρωθυπουργός γυρνάει το ρολόι της Ιστορίας στον διχασμό, με το επεισόδιο στη ΑΣΟΕΕ

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης και ειδικά κατά του πρωθυπουργού εξαπέλυσε ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, για όσα ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης με τους πρυτάνεις.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός, με αφορμή την άθλια επίθεση κατά του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ, Δημήτρη Μπουραντώνη, δρομολόγησε κατασταλτικά μέτρα μέσα στα πανεπιστημιακά ιδρύματα και μίλησε για το «αριστερό προσωπείο» του φασισμού, επενδύοντας ξανά στη θεωρία των δύο άκρων.
Συγκεκριμένα, ο κ. Φίλης έκανε λόγο για «αθλιότητα» και για «ύπουλη προπαγάνδα, ακροδεξιάς κοπής», από τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος «ουσιαστικά επιχειρεί να αθωώσει πολιτικά τη Χρυσή Αυγή, συμψηφίζοντας τη δράση της με τις ενέργειες αυτόκλητων "τιμωρών"».

Σε ανάλογο ύφος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως γυρνάει το ρολόι της Ιστορίας στον διχασμό, προκειμένου να παραπλανήσει την κοινωνία και να κρύψει τις κυβερνητικές ευθύνες για την οικονομική και υγειονομική διαχείριση της πανδημίας.
Τόνισε επίσης ότι θα πάρουν την απάντησή τους, όσοι θέλουν «να μας οδηγήσουν πίσω στην εποχή του εμφυλίου πολέμου».

Το σχόλιο του Νίκου Φίλη

(Αναλυτικά ο Ν, Φίλης για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού κατά τη συνάντηση με τους πρυτάνεις)

Την πρόσφατη αθλιότητα των αυτοαποκαλούμενων αναρχικών με τη διαπόμπευση του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου αξιοποιεί η κυβέρνηση για να φωνάξει πιο δυνατά «νόμος και τάξη» στα πανεπιστήμια! Ψευδώς, βέβαια! Είχε καταργήσει πριν 15 μήνες το άσυλο ακριβώς με την ίδια επιχειρηματολογία, ισχυριζόμενη μάλιστα ότι σε λίγες βδομάδες «θα έβγαζε τις κουκούλες» των παραβατών.
Ακόμα χειρότερα, ο πρωθυπουργός ισχυρίστηκε ότι «μετά την τιμωρία της Χρυσής Αυγής έχει έρθει και η ώρα να αντιμετωπίσουμε την άλλη όψη του παρακράτους και του ιδιότυπου φασισμού, που αυτή τη φορά φοράει αριστερό προσωπείο».

Πρόκειται για αθλιότητα! Μιλάει για «προσωπείο», για να επιτεθεί στην Αριστερά. Μέσα από την ύπουλη προπαγάνδα, ακροδεξιάς κοπής, για τους «δύο φασισμούς», ουσιαστικά επιχειρεί να αθωώσει πολιτικά τη Χρυσή Αυγή, συμψηφίζοντας τη δράση της με τις ενέργειες αυτόκλητων «τιμωρών». Τώρα αντιλαμβανόμαστε όλοι γιατί η κυβέρνηση, με προσωπική εντολή του πρωθυπουργού από ό,τι φαίνεται, διέλυσε την αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από το Εφετείο.

Αν κάποιοι θέλουν να μας οδηγήσουν πίσω στην εποχή του εμφυλίου πολέμου, επιτιθέμενοι με βαναυσότητα στην ιστορική μνήμη και τη δημοκρατική συνείδηση του λαού μας, θα πάρουν την απάντησή τους όχι μόνο από την Αριστερά, αλλά από το σύνολο της κοινωνίας, από κάθε ορθολογικά σκεπτόμενο δημοκράτη πολίτη.

Ο πρωθυπουργός γυρνάει το ρολόι της ιστορίας στο διχασμό για να παραπλανήσει την κοινωνία, να κρύψει τις κυβερνητικές ευθύνες για την οικονομική και υγειονομική διαχείριση της πανδημίας. Η «νέα Νέα Δημοκρατία» φαίνεται ότι δεν μπορεί να υπάρξει παρά ως παράταξη του παρελθόντος και του εμφύλιου διχασμού.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline