Πέμπτη 18 Απριλίου 2024  11:42:06

Θετική η υποδοχή από τους λοιμοξιωλόγους

Ο καθηγητής και εκπρόσωπος της Επιτροπής καταπολέμησης του κορονοιού Γκίκας Μαγιορκίνης δεν θα μπορούσε να μην προβεί σε ειδική αναφορά σχετικά με τις εξελίξεις για το εμβόλιο της Pfizer για τον κορωνοϊό στη σημερινή ενημέρωση για την πανδημία στη χώρα μας.

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης ξεκίνησε την ενημέρωσή του παρουσιάζοντας τα θετικά νέα σχετικά με το εμβόλιο της εταιρείας Pfizer, το οποίο, όπως είπε, «φαίνεται ότι έχει δώσει ισχυρότατη αποτελεσματικότητα, της τάξης του 90% μετά από δύο δόσεις».

Όπως εξήγησε ο κ. Μαγιορκίνης, οι δύο δόσεις του εμβολίου έγιναν με διαφορά τριών εβδομάδων σε περισσότερους από 43.000 πολίτες σε έξι χώρες, χωρίς θέματα ασφάλειας. Η εταιρεία σκοπεύει να προχωρήσει σε αίτημα για επείγουσα έγκριση από τον FDA.

«Ισχυρότατη αποτελεσματικότητα δείχνει το εμβόλιο της Pfizer ενάντια στον κορωνοϊό. Τα νέα είναι ενθαρρυντικά, αλλά οι προκλήσεις που έχουμε ακόμα είναι τεράστιες. Βλέποντας τις τελευταίες εξελίξεις, η ανακοίνωση του εμβολίου μάς δείχνει το φως στο τούνελ της πανδημίας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως όσα ζούμε τώρα. Σταδιακά και με μεγάλη προσοχή και θα επανέλθουμε στην κανονικότητα».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline