Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συγνώμη Χρυσοχοΐδη για τις προσαγωγές γυναικών στο Σύνταγμα

Συγγνώμη για τη σύλληψη των εννέα γυναικών ακτιβιστριών στην πλατεία Συντάγματος την Παγκόσμια Μέρα κατά της βίας σε βάρος γυναικών, ζήτησε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος χαρακτήρισε τις συλλήψεις ως «υπερβολή».

«Έχουν δίκιο οι συγκεκριμένες κυρίες. Θεωρώ ότι ήταν μια υπερβολή που δεν έπρεπε να γίνει, και οφείλω να ζητήσω και συγγνώμη για αυτό. Δεν έπρεπε να γίνει αυτή η υπερβολή» τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη μιλώντας στον Realfm 97,8.

Από εκεί και πέρα ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης υπεραμύνθηκε της επί της ουσίας αντισυνταγματικής απαγόρευσης των συναθροίσεων με την αναστολή του άρθρου 11 του Συντάγματος κατά το τριήμερο του Πολυτεχνείου, αλλά και της βίαιης διάλυσης της συγκέντρωσης στο Εφετείο για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, ενώ προανήγγειλε τη χρήση καμερών από τα ΜΑΤ και άλλα σώματα της ΕΛΑΣ όταν τα τελευταία θα επιχειρούν κατά διαδηλωτών.

«Το γεγονός όμως ότι δεν γράψαμε την ημέρα του Πολυτεχνείου ήταν μέσα στο πλαίσιο μιας πολιτικής ήπιας αντιμετώπιση εντός των ορίων προκειμένου όλα τα κόμματα να καταθέσουν ένα στεφάνι και να κάνουν μια μικρή εκδήλωση. Όταν όμως αυτό πήγε να εξελιχθεί σε μια μεγάλη πορεία, τότε το κράτος και η αστυνομία αντέδρασαν και δεν το ανέχτηκαν» ανέφερε ο κ. Χρυσοχοΐδης λέγοντας ότι «έπρεπε να γίνει αυτή η απαγόρευση, ήταν επιβεβλημένη».