Τρίτη 23 Απριλίου 2024  20:07:56

Χαρδαλιάς: Παράταση του lockdown κατά μία ακόμη εβδομάδα έως 18/1

Την παράταση του σκληρού lockdown κατά μια εβδομάδα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. Σημείωσε πως «μέχρι να εμβολιαστεί σημαντικό μέρος των πολιτών, θα προχωράμε με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών».

Την παράταση του σκληρού lockdown κατά μια εβδομάδα, μέχρι τις 18 Ιανουαρίου, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας, ο κ. Χαρδαλιάς επεσήμανε πως η χώρα συνεχίζει να δίνει σκληρή μάχη, σημειώνοντας πως «μέχρι να εμβολιαστεί σημαντικό μέρος των πολιτών, θα προχωράμε με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών».
Σύμφωνα με τον ίδιο, το lockdown έχει συμβάλλει στον περιορισμό της διασποράς και αυτό αποτυπώνεται στα επιδημιολογικά στοιχεία.
Λαμβάνοντας υπόψιν τις εισηγήσεις της επιτροπής των ειδικών για την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας, παρατείνεται το σκληρό lockdown κατά μια εβδομάδα, με τα νηπιαγωγεία, τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς και τα δημοτικά σχολεία να είναι τα μόνα που ανοίγουν από την ερχόμενη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου.

Έτσι κι αλλιώς αύξηση των κρουσμάτων λόγω της χαλάρωσης και της κινητικότητας τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά και των εικόνων συγχρωτισμού έξω από εκκλησίες ανήμερα των Θεοφανίων. Το επιδημιολογικό αποτύπωμα των γιορτών θα φανεί περίπου στα μέσα Ιανουαρίου.

Έτσι, οι επόμενες δύο με τρεις εβδομάδες είναι πολύ κρίσιμες τόσο για την πορεία της πανδημίας όσο και για τα μέτρα που έχουν ληφθεί, με τις όποιες αποφάσεις της κυβέρνησης να βρίσκονται υπό αίρεση.

Μέσα στην εβδομάδα αποφάσεις για τη Γ' Λυκείου

Σε ό,τι αφορά τα σχολεία, υπενθυμίζεται ότι το Υπουργείο Παιδείας ξεκαθάρισε ότι τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά και τα ειδικά σχολεία όλων των βαθμίδων ανοίγουν τη Δευτέρα.

Οι αποφάσεις για το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων αναμένεται να ληφθούν μετά τα μέσα του Ιανουαρίου, οπότε και θα έχουμε καλύτερη εικόνα για το αποτύπωμα των γιορτών στην πανδημία. Όλες οι πληροφορίες ωστόσο συγκλίνουν ότι θα προηγηθεί η Γ' Λυκείου, με τους μαθητές να επιστρέφουν στις τάξεις πιθανόν στις 18 Ιανουαρίου.
Μέσα στην εβδομάδα θα συνεδριάσουν εκ νέου οι ειδικοί για να αποφασίσουν τι θα γίνει με τους μαθητές της Γ' Λυκείου που έχουν μπροστά τους τις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline