Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  13:16:14

Φήμες γύρω από την απομάκρυνση του Π. Θεοδωρικάκου

Τα πρωτοφανή γεγονότα στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής πάντως, πέραν των άλλων, παρέσυραν στο διάβα τους και τον πολυδιαφημισμένο ανασχηματισμό. Ωστόσο έκρυβε ορισμένα ενδιαφέροντα μυστήρια που έμειναν άλυτα και εν πολλοίς αδιευκρίνιστα.

Για παράδειγμα, μυστήριο συνεχίζει να συνοδεύει την απομάκρυνση του άλλοτε εξ απορρήτων του Κυριάκου Μητσοτάκη, υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου. Ορισμένοι, κατά το ΒΗΜΑ, κρυφολένε διάφορα για τον «λαϊκό» και «ασεβή» Τάκη και άλλοι του αποδίδουν «παλαιοκομματική στάση και συμπεριφορά», μαζί με υπονοούμενα για «δουλειές» και «διαμοιρασμούς πόρων κατά το δοκούν». Κάποιος, στην προσπάθειά του να αποκαλύψει τον πολιτικό Τάκη, τον απέδωσε ως «αρχαία σκουριά», ως απόλυτη εκδοχή του παλαιοκομματισμού.

Ωστόσο, η επικρατέστερη αιτία της απομάκρυνσής του έγκειται στο γεγονός ότι υπήρξε, κατά τις διηγήσεις διαφόρων, ακραία αθυρόστομος και σχεδόν προσβλητικός για τον κύκλο των «ελιτιστών» του Μεγάρου Μαξίμου και των συνδεδεμένων του Κολλεγίου Αθηνών. Λόγια και σχόλια, που για εκείνους που ξέρουν, καθιστούν τη σύγκρουση μεγάλη και τις διαφορές αγεφύρωτες.

Κατά την παράδοση του χαρτοφυλακίου του υπουργείου στον κ. Βορίδη, ο κ. Θεοδωρικάκος χαρακτήρισε τη σχέση του με τον πρωθυπουργό «πανίσχυρη, διαρκής και ανθρώπινη σε διανοητικό και πολιτικό επίπεδο»

Ο διάδοχός του, πάντως, Μάκης Βορίδης έχει μεγάλα σχέδια για το υπουργείο Εσωτερικών. Θεωρεί το νέο πόστο βαθιά πολιτικό, απόλυτα θεσμικό και γι' αυτούς τους λόγους πιο ταιριαστό για τον ίδιο, τις νομικές του γνώσεις και τις πολιτικές δυνατότητές του. Αν και, όπως εξομολογείται, φεύγει σχεδόν στενοχωρημένος, ή καλύτερα συγκινημένος, από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Και αυτό γιατί, παρότι βρέθηκε σε ένα άγνωστο γι' αυτόν περιβάλλον και αντικείμενο, κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις και να κατακτήσει τις καρδιές των αγροτών, των κτηνοτρόφων και των ψαράδων της χώρας επειδή απλώς έδρασε με ορθολογισμό και, όπως λέει, ασχολήθηκε πραγματικά με τα προβλήματά τους, δίνοντας λύσεις σε μια δύσκολη περίοδο.

Δεν μπορεί να πιστέψει και είναι έκπληκτος από τα μηνύματα που λαμβάνει από όλη τη χώρα. Μέχρι και στο γραφείο του Πρωθυπουργού, από ό,τι μαθαίνουμε, έφτασαν αιτήματα παραμονής του στο αγροτικό χαρτοφυλάκιο. Ο ίδιος δεν κρύβει επίσης ότι μόλις τώρα αντελήφθη γιατί ο Ανδρέας Παπανδρέου λατρευόταν τόσο πολύ από τον αγροτικό κόσμο. Αλλά, είπαμε, έχει μεγάλα σχέδια για το υπουργείο Εσωτερικών. Γι' αυτά όμως εν καιρώ...

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline