Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  14:44:18

Γερμανία: Η Μέρκελ εκτιμά ότι το lockdown στη χώρα θα διαρκέσει ως τις αρχές Απριλίου

Η γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ ανακοίνωσε στους βουλευτές του συντηρητικού της κόμματος ότι αναμένει πως το lockdown που έχει επιβληθεί στη Γερμανία για την ανάσχεση της πανδημίας του κορονοϊού θα διαρκέσει μέχρι τις αρχές Απριλίου, όπως αναφέρει η πρώτη σε κυκλοφορία εφημερίδα Bild επικαλούμενη κάποια από τα πρόσωπα που συμμετείχαν στη συνάντηση.

"Αν δεν καταφέρουμε να αναχαιτίσουμε αυτόν τον βρετανικό ιό (Σ.τ.Σ: το παραλλαγμένο στέλεχος του νέου κορωνοϊού), τότε μέχρι το Πάσχα θα έχουμε δεκαπλάσια κρούσματα. Χρειαζόμαστε οκτώ με δέκα ακόμη εβδομάδες σκληρών μέτρων", είπε η Μέρκελ, σύμφωνα με την Bild.
Τρία πρόσωπα που συμμετείχαν στη συνάντηση είπαν στο Reuters ότι η Μέρκελ δεν μίλησε συγκεκριμένα για παράταση του lockdown μέχρι τον Απρίλιο και ότι δεν προειδοποίησε για δεκαπλάσια αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στη Γερμανία.

"Η Μέρκελ είπε ότι οι επόμενες οκτώ με δέκα εβδομάδες θα είναι πολύ δύσκολες αν το παραλλαγμένο στέλεχος από τη Βρετανία εξαπλωθεί στη Γερμανία", ένα από τα τρία αυτά πρόσωπα είπε και πρόσθεσε ότι η καγκελάριος αναφέρθηκε σε δεκαπλάσια αύξηση των κρουσμάτων στην Ιρλανδία εξαιτίας του νέου παραλλαγμένου στελέχους.

Η Γερμανία αυστηροποίησε το εθνικό lockdown την περασμένη εβδομάδα και το παρέτεινε μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου εν μέσω ανησυχίας ότι το περισσότερο μεταδοτικό παραλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού, που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη Βρετανία, πιθανόν να επιβαρύνει περαιτέρω τα ήδη υπερφορτωμένα νοσοκομεία.

Σήμερα το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ ανέφερε 12.802 νέα κρούσματα κορωνοϊού και 891 θανάτους με τους οποίους ο συνολικός αριθμός των θανάτων ανήλθε σε 41.577.

Η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης στοχεύει να μπορέσει να περιορίσει την εξάπλωση του ιού μέχρι να έχει εμβολιαστεί αρκετό ποσοστό του πληθυσμού της για να επιτευχθεί η ανοσία της αγέλης.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline