Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  17:26:35

Εξαδάκτυλος: Οι προβλέψεις μας για το Πάσχα αναθεωρούνται προς το χειρότερο

Την ίδια ώρα, πριν ανεβάσουν ρολά ορισμένα καταστήματα, το ερώτημα για το αν θα επιτραπεί η... μεγάλη έξοδος το Πάσχα για τα χωριά επανέρχεται.


Στο θέμα αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ο οποίος τόνισε – μεταξύ άλλων – πως «οι προβλέψεις για το Πάσχα αναθεωρούνται προς το χειρότερο και προς μεγάλη μας λύπη».

Σχετικά με την απόφαση για επαναλειτουργία του λιανεμπορίου, τόνισε ότι «από τους 32 οι 31 είπαμε την Τετάρτη ότι το λιανεμπόριο είναι η λιγότερο επικίνδυνη λειτουργία και θα μπορούσε να ξεκινήσει υπό τρεις όρους, rapid test μία φορά την εβδομάδα για όσους εργάζονται, να μη δούμε κοσμοσυρροές στους εμπορικούς δρόμους και να μη δούμε συνωστισμούς μέσα στα καταστήματα», σημείωσε ωστόσο ότι η επιτροπή δεν αποφάσισε την ημερομηνία ανοίγματος των καταστημάτων και ότι αυτό ήταν μια απόφαση που ελήφθη από την κυβέρνηση.

Κικίλιας: Φέτος και το Πάσχα και το καλοκαίρι θα είναι καλύτερα από πέρυσι

Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας, μίλησε στο Open για έναν δύσκολο και πιεστικό Απρίλιο, αλλά για έναν καλύτερο Πάσχα, συγκριτικά με πέρσι.
«Βλέπω ότι ο Απρίλιος, με βάση την πορεία της πανδημίας σε όλο τον κόσμο, είναι ένας μήνας δύσκολος και πιεστικός.
Έχουμε κάνει πλέον 1.700.000 εμβολιασμούς και θα κάνουμε 1.500.000 τον Απρίλιο. Έχουμε φτάσει τόσο κοντά.
Το φετινό καλοκαίρι σίγουρα θα είναι πολύ καλύτερο από το περσινό. Οι Έλληνες θα είναι εμβολιασμένοι.

Μέχρι το Πάσχα θα έχουν εμβολιαστεί οι ηλικίες άνω των 60 ετών

Μέχρι τις 2 Μαΐου, που είναι το Πάσχα των Ορθοδόξων, το Πάσχα της Πίστης μας, θα έχουν εμβολιαστεί οι ηλικίες άνω των 60 και οι συνάνθρωποί μας που είναι ευπαθείς, που έχουν σοβαρά νοσήματα. Οι 50ρηδες και οι 40ρηδες θα εμβολιαστούν τον Ιούνιο και τον Ιούλιο.
Και το φετινό Πάσχα θα είναι θα είναι καλύτερο από το περσινό. Όλα θα είναι καλύτερα από πέρσι, αλλά με προσοχή, με εγκράτεια και φροντίζοντας ο ένας τον άλλον», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline