Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  13:35:00

Αρ. Πελώνη: Θετικό το αποτύπωμα των εμβολιασμών

Η συμμόρφωση γενικά ήταν καλή αυτό το Σαββατοκύριακο και στην πλειονότητά τους οι πολίτες τήρησαν τα μέτρα, δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, ενώ τόνισε ότι είναι θετικό το αποτύπωμα των εμβολιασμών, καθώς καταγράφεται μείωση των κρουσμάτων και των διασωληνωμένων στις ηλικιακές ομάδες που έχουν εμβολιαστεί.


Κατά την τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, η κ. Πελώνη σημείωσε ότι «δίνουμε τώρα τις τελευταίες μάχες σε έναν πόλεμο που ήδη κερδήθηκε από την επιστήμη και είναι ανάγκη να κάνουμε υπομονή για να διανύσουμε τα τελευταία χιλιόμετρα του Μαραθωνίου. Αποδεικνύεται ήδη ότι ο εμβολιασμός, μπορεί να τερματίσει την δοκιμασία που αντιμετωπίζει ολόκληρος ο κόσμος και να φέρει το ξημέρωμα της επόμενης μέρας. Στο Ισραήλ και τη Μ. Βρετανία όπου υπήρξε σημαντική εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού, παρατηρείται μεγάλη μείωση κρουσμάτων, νοσηλειών και θανάτων». 

Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό (COVID-19)

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 759 (65.0% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 84.1% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μείωση εμφανίζεται πάντως στις εισαγωγές

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.771 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 438 (ημερήσια μεταβολή -22.06%).

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 493 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 105 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0 έως 103 έτη).

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline