Τετάρτη 24 Απριλίου 2024  07:41:04

Σχολεία: Μετά το Πάσχα τα νεότερα για γυμνάσια και δημοτικά – Πώς θα λειτουργήσουν τα Λύκεια από Δευτέρα

Η κυβέρνηση, μετά το άνοιγμα του λιανεμπορίου και των Λυκείων, φαίνεται πως επιθυμεί να παγώσει το άνοιγμα οποιασδήποτε άλλης δραστηριότητας πριν το Πάσχα, λαμβάνοντας υπόψην τα επιδημιολογικά δεδομένα και τις ενστάσεις των ειδικών.


Στα θρανία επιστρέφουν από την Δευτέρα 12 Απριλίου, οι μαθητές των Λυκείων όλης της χώρας, για μάθημα δια ζώσης, από σχεδόν έξι μήνες τηλεκπαίδευσης, ενώ για μετά το Πάσχα μετατίθενται οι αποφάσεις για το άνοιγμα Γυμνασίων και Δημοτικών όπως ξεκαθάρισαν κυβερνητικά στελέχη.

Η κυβέρνηση, μετά το άνοιγμα του λιανεμπορίου και των Λυκείων, φαίνεται πως επιθυμεί να παγώσει το άνοιγμα οποιασδήποτε άλλης δραστηριότητας πριν το Πάσχα, λαμβάνοντας υπόψην τα επιδημιολογικά δεδομένα και τις ενστάσεις των ειδικών.
Τόσο η Νίκη Κεραμέως όσο και ο Γιώργος Γεραπετρίτης, φρόντισαν να βάλουν φρένο στα σενάρια για περαιτέρω άνοιγμα της εκπαίδευσης, ξεκαθαρίζοντας ότι σε αυτή τη φάση άνοιξαν με προσεκτικά βήματα τα Λύκεια, ωστόσο δημοτικά, γυμνάσια (αλλά και εστίαση) πάνε για μετά τις γιορτές.

Δεν ανοίγουν Γυμνάσια και Δημοτικά πριν το Πάσχα

Την πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας να μην ζητήσει το άνοιγμα Γυμνασίων και Δημοτικών πριν το Πάσχα εξέφρασε η Νίκη Κεραμέως.
Απαντώντας σε ερώτηση σε συνέντευξη στον Αντ1 απέκλεισε το ενδεχόμενο καθώς αυτό που έχει προτεραιότητα αυτή τη στιγμή είναι η επιστροφή των μαθητών των Λυκείων στις αίθουσες από τη Δευτέρα και κατόπιν η διαδικασία θα προχωρά βήμα – βήμα.

«Δύο εβδομάδες απομένουν μέχρι τις διακοπές» είπε χαρακτηριστικά, και γι' αυτό μέχρι και την περίοδο του Πάσχα θα συνεχιστεί κανονικά η τηλεκπαίδευση για τις υπόλοιπες ηλικίες, αποκλείοντας με τον τρόπο αυτό επαναλειτουργία στο διάστημα αυτό γυμνασίων και δημοτικών.
«Πριν το Πάσχα δεν θα ζητήσουμε άνοιγμα Γυμνασίων».

Άλλωστε, επανέλαβε ότι τα Λύκεια έχουν μείνει κλειστά το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα συγκριτικά με τις υπόλοιπες σχολικές βαθμίδες και οι μαθητές της Γ' Λυκείου ετοιμάζονται να δώσουν πανελλήνιες εξετάσεις.

Μετά τις γιορτές τα νεότερα

Στο ίδιο μήκος κύματος ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ξεκαθάρισε σε αυτή τη φάση θα ανοίξουν μόνο τα Λύκεια με προσεκτικά βήματα, ενώ Δημοτικά, Γυμνάσια και εστίαση πάνε για μετά τις γιορτές.
Χαρακτήρισε, μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6, εργαλείο επανάστασης τα self test τα οποία θα βοηθήσουν για το άνοιγμα του Λυκείου.

Όσον αφορά την ανησυχία που έχει εκφραστεί για τυχόν ψευδείς δηλώσεις, ο ίδιος τόνισε ότι σε περίπτωση που δηλωθεί ψευδώς ένα θετικό τεστ τότε υπάρχει κίνδυνος να είναι φορέας μολύνοντας κόσμο γύρω του.

Με τη θέση αυτή της κυβέρνησης συμφωνούν και αρκετοί επιστήμονες, όπως ο καθηγητής πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος που υποστήριξε ότι «δεν γίνεται να τα ανοίξουμε όλα στην κορύφωση της πανδημίας».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline