Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  06:29:42

Σαρηγιάννης: «Όχι» σε Πάσχα στο χωριό και άνοιγμα εστίασης πριν τις 15 Μαΐου

Αρνητικός στο ενδεχόμενο για Πάσχα στο χωριό και στο άνοιγμα της εστίασης πριν από τις 15 Μαΐου εμφανίστηκε ο καθηγητής περιβαλλοντικής μηχανικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.


«Το μεγάλο πρόβλημα είναι κυρίως η πίεση στις ΜΕΘ, εμείς υπολογίζουμε ότι μπορεί να φτάσει μέχρι τις 25-28 του μήνα κοντά στις 890-900. Όλοι θα το θέλαμε, αλλά μία μαζική έξοδος το Πάσχα δεν βοηθά» είπε ο καθηγητής μιλώντας στο OPEN.
Ακόμα, μίλησε για το τι δείχνει το ιικό φορτίο στα λύματα και απάντησε στο εάν βρισκόμαστε στην κορύφωση του τρίτου κύματος.

Όσον αφορά στα κρούσματα τόνισε πως «Στην Αττική έχουμε μία αύξηση στο ιικό φορτίο, ίσως αυτό οφείλεται σε κάποιο βαθμό και στα κορωνοπάρτι. Την αύξηση αυτή θα τη δούμε και στα κρούσματα τις επόμενες ημέρες, ωστόσο, δεν θα είναι κάτι πολύ μεγάλο και θα μπορέσουμε να την αναχαιτίσουμε. Αυτό θα φανεί γύρω στις 25-26 του μήνα, που θα έχουμε μια μικρή αύξηση στην Αττική. Εδώ και μια εβδομάδα διανύουμε την κορύφωση του τρίτου κύματος» κατέληξε.

«Αυξάνεται το ιικό φορτίο στα λύματα της Αττικής» – Φόβοι για επανάκαμψη της πανδημίας

Προειδοποιήσεις για επανάκαμψη της πανδημίας, εκφράζουν οι ειδικοί, που «βλέπουν» σταδιακή αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα της Αττικής, με φόντο τα κορωνοπάρτι και τους ακραίους συνωστισμούς σε πλατείες.

Όπως επισήμανε, η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, ενώ μέχρι τώρα φαινόταν να υπάρχει σταθεροποιητική τάση στα κρούσματα, τα στοιχεία δεν δείχνουν αποκλιμάκωση.
«Μέσα από τα λύματα φαίνεται ότι υπάρχει μια σταδιακή αύξηση, ειδικά στην Αττική», είπε στον Σκάι και εξήγησε ότι για την αύξηση αυτή μπορεί να ευθύνεται οποιοσδήποτε συνωστισμός γίνεται σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους.

«Σε λίγες μέρες θα αποτυπωθούν στα κρούσματα και μετά από 15-20 μέρες θα αποτυπωθούν στις νοσηλείες στα νοσοκομεία», σημείωσε.
Στο ίδιο μήκος κύματος, ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, τόνισε πως φαίνεται ότι έχουμε επανάκαμψη της πανδημίας. «Τα νούμερα επανέρχονται» είπε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, μιλώντας για τα εμβόλια, ο κ. Μανωλόπουλος είπε πως το 40% των ηλικιωμένων δεν έχουν πάει να εμβολιαστούν. Πρέπει να γίνει ξεκάθαρο για ποιους κάνει το κάθε εμβόλιο, ανέφερε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline