Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  21:43:02

ΣΥΡΙΖΑ: «Το νομοσχέδιο Κ. Χατζηδάκη είναι καθ' υπαγόρευση του ΣΕΒ»

«Βγάζετε από τη ναφθαλίνη το Θατσερικού τύπου μοντέλο εργασίας», κατήγγειλε η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Μαριλίζα Ξενογιαννοπούλου, η οποία τόνισε ότι οι διατάξεις που φέρνει στη Βουλή ο κ. Χατζηδάκης είναι «καθ΄υπαγόρευση του ΣΕΒ», που επιβάλλει τώρα όσα δεν μπόρεσε να επιβάλει με τα μνημόνια.


Η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε «νομοθετικό έκτρωμα» το νομοσχέδιο, που «εισπράττει την αντίδραση των εργαζομένων του ελληνικού λαού».
Η κυβέρνηση κήρυξε τον πόλεμο στους εργαζόμενους, σε μια περίοδο βαθιάς κρίσης, μείωσης των εισοδημάτων, επισφάλειας και ανεργίας, είπε η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και προσέθεσε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ «έχει κηρύξει πόλεμο διαρκείας στους εργαζόμενους, από την πρώτη ημέρα της διακυβέρνησής της», καθώς και ότι αξιοποίησε την κρίση της πανδημίας ως «χρυσή ευκαιρία» για την απορρύθμιση των εργασιακών δικαιωμάτων.

«Διαλύετε 100 χρόνια διατάξεων, που κατοχυρώθηκαν με αίμα, θυσίες και ιδρώτες», είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και κατήγγειλε ότι το νομοσχέδιο Χατζηδάκη «είναι το βασικό όχημα για να καταστεί η Ελλάδα ειδική οικονομική ζώνη μέσα στην Ευρώπη».

«Το νομοσχέδιο πλήττει την κοινωνική πλειοψηφία και όλους τους εργαζόμενους. Πλήττει τους ανέργους, καθώς ενθαρρύνει την υπερεκμετάλλευση, με μείωση αποδοχών των εργαζομένων και αποτρέπει τις προσλήψεις. Πλήττει κατεξοχήν τη νέα γενιά, που την καταδικάζει σε ένα μέλλον φθηνής, ελαστικής εργασίας και εργασιακής επισφάλειας χωρίς δικαιώματα. Καταργεί το οκτάωρο και μειώνει τους μισθούς, επιβάλλει τη δεκάωρη εργασία με μείωση αποδοχών, το σπαστό ωράριο στη μερική απασχόληση και τον διπλασιασμό των φθηνών υπερωριών. Καταλύει τις συλλογικές συμβάσεις και οδηγεί σε ανεξέλεγκτες απολύσεις. Πραγματοποιεί μία επίθεση χωρίς προηγούμενο στις συνδικαλιστικές ελευθερίες και στο δικαίωμα της απεργίας», είπε η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline