Τετάρτη 24 Απριλίου 2024  18:22:58

Μ. Βορίδης: Σε διαθεσιμότητα δάσκαλοι και καθηγητές σε περίπτωση άρνησης του μοριακού εμβολιασμού

Η υποχρεωτικότητα του εμβολίου είναι εξαιρετικό μέτρο και ισχύει για συγκεκριμένους εργαζόμενους, υπογράμμισε ο κ. Βορίδης, «αυτός ο οποίος έχει εμβολιαστεί πρέπει να δείξει το πιστοποιητικό, σύμφωνα με την τροπολογία.

Στην περίπτωση που δεν το δείξει, θεωρείται μη εμβολιασμένος. Έχει θεσπιστεί νομική υποχρέωση να το δείξει, αν δεν το δώσει παραβιάζει νομική υποχρέωση. Ο καθένας παίρνει την ευθύνη του», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Ρυθμίζεται το ζήτημα των προσωπικών δεδομένων, η διάταξη έρχεται να καλύψει αυτόν τον ισχυρισμό. Λέει ότι ο ισχυρισμός των προσωπικών δεδομένων έρχεται σε πλήρη σύγκρουση με μια συγκεκριμένη νομοθετική διάταξη, άρα πρέπει να προσαρμοστείς και να υπακούσεις σε αυτή την νομοθετική διάταξη. Αν κάποιος επιλέξει να μην συμμορφωθεί, τότε η συζήτηση έχει μια άλλη διαδικασία».

Η παρατεταμένη αναστολή εργασίας δεν είναι απόλυση

Στο ερώτημα εάν η παρατεταμένη αναστολή εργασίας ισοδυναμεί με απόλυση, ο κ. Βορίδης, ήταν κατηγορηματικά αντίθετος, εξηγώντας ότι η απόλυση είναι διακοπή εργασίας. «Αναστολή είναι ότι η σύμβαση εργασίας παραμένει ενεργή, απλώς έχουν ανασταλεί οι υποχρεώσεις εξ αυτής». Συμπλήρωσε ότι στόχος του μέτρου δεν είναι να τιμωρήσει τον εργαζόμενο, είναι να απομακρύνει έναν επικίνδυνο εργαζόμενο για τους ασθενείς και τους υπερήλικες από τον χώρο εργασίας του. Και από την στιγμή που δεν παρέχει τις υπηρεσίες του, δεν μπορεί να πληρώνεται.

«Οποιαδήποτε στιγμή το αποφασίσει επιστρέφει στην εργασία του, αρκεί να εμβολιαστεί». Αυτή η διάταξη έχει μια επανεκτίμηση τον Οκτώβριο, όπως ανέφερε ο κ. Βορίδης και μέχρι στιγμής, «η εικόνα δείχνει ότι υπάρχει μια πολύ υψηλή συμμόρφωση στους γιατρούς, σε ποσοστό 95%. Θεωρώ ότι μέχρι την εφαρμογή του μέτρου θα έχουμε σχεδόν απόλυτη συμμόρφωση, αλλά και στους νοσηλευτές, ο εμβολιασμός σήμερα είναι στο 83%. Νομίζω ότι θα μας απασχολήσουν μεμονωμένες περιπτώσεις πια».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline