Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  00:28:47

Οικονόμου: Το κράτος θα καλύψει το 80% των αυξήσεων στο ρεύμα - Αύξηση 20% στο επίδομα θέρμανσης

Επί των φοροελαφρύνσεων και των μεταρρυθμίσεων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης από την 85η ΔΕΘ, τοποθετήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σημειώνοντας πως «το 80% της αύξησης του ρεύματος θα καλύπτεται από το κράτος».

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ το πρωί της Κυριακής αναφερόμενος στην κυβερνητική μέριμνα απέναντι στις επερχόμενες αυξήσεις και ειδικά σε αυτές που αφορούν στο ηλεκτρικό ρεύμα, η επιδότηση που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός αφορά σε όλα τα τιμολόγια της ΔΕΗ. «Οι ιδιωτικές εταιρείες παροχής ρεύματος θα αναγκαστούν να ακολουθήσουν γιατί διαφορετικά θα χάσουν πελάτες», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα όπως σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, θα υπάρξει και αύξηση κατά 20% του επιδόματος θέρμανσης.

Ο κ. Οικονόμου στην συνέχεια τόνισε πως τα μέτρα στήριξης της κοινωνίας θα δώσουν μια ανάσα στους πολίτες και σημαντικά κίνητρα στη νέα γενιά. Όπως είπε το πακέτο μέτρων ξεπερνά τα 3,5 δισ. ευρώ και το πιο σημαντικό είναι ότι μειώνονται οι φόροι και αυξάνονται τα εισοδήματα. Επίσης, δημιουργείται μια ασπίδα προστασίας στον κόσμο για όλα αυτά που πέρασε.

Επομένως, τα νοικοκυριά εξοικονομούν χρήματα και απελευθερώνονται από το άγχος, αλλά και οι επιχειρήσεις θα έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν την πρόνοια αυτή. Ο κ. Οικονόμου ανέφερε πως τη Δευτέρα θα δοθούν διευκρινίσεις για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού.

Όσον αφορά στην μείωση του ΕΝΦΙΑ, είπε πως και αυτό το μέτρο αφορά όλους τους πολίτες. Το 2022 θα είναι ακόμα μικρότερος ο ΕΝΦΙΑ.

Σχετικά με την δημόσια υγεία, ο κ. Οικονόμου επεσήμανε πως κάθε πολίτης θα μπορεί να έχει 4 διαγνωστικές εξετάσεις για πολύ σημαντικές ασθένειες.

Επίσης, τόνισε ότι το επόμενο μεγάλο στοίχημα είναι να εμβολιαστούν τα παιδιά. «Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε να κρατήσουμε τα παιδιά στις τάξεις.» Τέλος, ανέφερε ότι οι εκλογές θα γίνουν όταν η κυβέρνηση ολοκληρώσει το έργο που έχει αναλάβει.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline