Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  16:12:30

Οικονόμου: Απέκλεισε σε αυτή την φάση την επέκταση της υποχρεωτικότητας

«Η κυβέρνηση δημιουργεί έναν απόλυτα ασφαλή κλωβό κοινωνικής προστασίας για την πατρίδα και τους ανθρώπους της». «Η προσοχή μας είναι στα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί» και «δεν υπάρχει κάτι άμεσο όσον αφορά στην επέκταση της υποχρεωτικότητας», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Ερωτηθείς για την 3η δόση, είπε ότι πρώτα θα γίνει στους ανοσοκατασταλμένους και μετά βάσει των συστάσεων της επιτροπής θα υπάρχουν ανακοινώσεις.
Αναφορικά με την επιβολή διενέργειας rapid test για τα παιδιά 12-17 ετών, είπε ότι «η φιλοσοφία των μέτρων είναι ότι όποιος δεν είναι εμβολιασμένος πρέπει να πιστοποιεί ότι δεν νοσεί» και συνέχισε: «Στα παιδιά 12- 17 ετών έχουμε δύο δεδομένα: είτε θα εμβολιαστούν είτε θα πρέπει να έχουν μαζί τους rapid 48ωρου που πιστοποιούν ότι δεν είναι φορείς του κορωνοϊού».

Σχολική χρονιά

«Στα σχολεία εχθές έγινε το πρώτο και αποφασιστικό βήμα για την αποκατάσταση της εκπαίδευσης στην πληρότητά της. Ο ενθουσιασμός των παιδιών για την επιστροφή στο φυσικό τους περιβάλλον είναι η καλύτερη, είναι η ηχηρότερη απάντηση σε όσους μεμψιμοιρούν και επιδιώκουν την τελμάτωση. Μέσα από τέτοιες πολιτικές και προσπάθειες που αποσκοπούν στο να κρατήσουμε τα σχολεία ανοιχτά και τα παιδιά στις αίθουσες οι νέες και οι νέοι, και οι γονείς τους αντιλαμβάνονται τι σημαίνει να νοιάζεσαι πραγματικά για τους νέους και όχι να τους χρησιμοποιείς ως μέσο μικροπολιτικής ή μικροκομματικής αντιπαράθεσης. Κάποιοι δυστυχώς επειδή ακριβώς είναι προσανατολισμένοι προς το προηγούμενο αντιμετωπίζουν μίζερα και στενόμυαλα την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα καθιερωμένα μηνύματα εκτός από την γκρίνια δεν βρήκαν μια κουβέντα να πουν για να ενθαρρύνουν τους μαθητές και τις μαθήτριες να εμβολιαστούν. Αντίθετα ισχυρίζονται ότι τα σχολεία άνοιξαν όπως έκλεισαν. Αλήθεια τώρα;», αναρωτήθηκε ο κ. Οικονόμου.

«Η ζώσα κοινωνία, οι άνθρωποι του μόχθου και της δημιουργίας, οι νέοι και η μεσαία τάξη άκουσαν τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ να περιγράφει το σχέδιό του για ένα άλμα ευημερίας για την Ελλάδα και τους Έλληνες», είπε και τόνισε: «Η αμηχανία που διέπει την αντιπολίτευση μετά την ομιλία του πρωθυπουργού αποδεικνύει εμφατικά ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε πειστικά στις ανησυχίες της ελληνικής κοινωνίας και ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες των πολιτών».

Και πρόσθεσε: «Από τη μια με δεδομένη τη διεθνή ανησυχία για τις αρρυθμίες στην αγορά εξαιτίας της πανδημίας αλλά και της κλιματικής αλλαγής, με δεδομένες τις επιπτώσεις των υγειονομικών μέτρων της προστασίας από τον κορωνοϊό η κυβέρνηση ορθώνει ασπίδα προστασίας της χώρας και των πολιτών για τις ενδεχόμενες πιθανές ανατιμήσεις. Δημιουργεί έναν απόλυτα ασφαλή κλωβό κοινωνικής προστασίας για την πατρίδα και τους ανθρώπους της. Λειτουργούμε γρήγορα, μελετημένα, προσεκτικά, αποτελεσματικά, με σεβασμό στον Έλληνα πολίτη».

«Αξιοποιούμε όλες τις δυνατότητες που έχουμε για τη μεγιστοποίηση του κοινωνικού αγαθού. Από την άλλη η κυβέρνηση δημιουργεί ένα νέο οικονομικό οικοσύστημα: μείωση φόρων, κίνητρα για επενδύσεις, έμφαση στην πράσινη και ψηφιακή οικονομία, ενθάρρυνση της πρόσβασης των νέων ανθρώπων στην αγορά εργασίας, στις νέες τεχνολογίες, στο πολιτικό και οικονομικό γίγνεσθαι», τόνισε ο κ. Οικονόμου.
«Η αξιωματική αντιπολίτευση έχει πρόβλημα με την αριθμητική, αυτό είναι γνωστό για χρόνια», σημείωσε, κληθείς να σχολιάσει τις αιτιάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline