Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  12:19:46

Καθηγητής Ροηλίδης: Εγκυμοσύνη και θηλασμός δεν αποτελούν αντένδειξη για τον εμβολιασμό

Ο καθηγητής Παιδιατρικής – Λοιμωξιολογίας στο ΑΠΘ, κ. Εμμανουήλ Ροηλίδης, είπε ότι η νόσηση των παιδιών δεν είναι πάντα ήπια και ότι υπάρχουν παιδιά που νοσηλεύθηκαν σε ΜΕΘ. όπως τόνισε στη διάρκεια της διαδικτυακής ημερίδας με θέμα Covid-19 Update, που διοργάνωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης.

Όσον αφορά την 3η δόση του εμβολίου, είπε ότι δεν είναι υποχρεωτική και ότι συνιστάται μόνο σε ευπαθή άτομα, όπως οι ανοσοκατασταλμένοι, οι μεταμοσχευμένοι, οι νεφροπαθείς και οι καρκινοπαθείς, που δεν αναπτύσσουν καλή ανοσία μετά τη δεύτερη δόση ή αναπτύσσουν αργά την ανοσία. Πρόσθεσε επίσης ότι η εγκυμοσύνη και ο θηλασμός δεν αποτελούν αντένδειξη για τον εμβολιασμό και σημείωσε ότι τα εμβόλια έχουν δοκιμαστεί σε περίπου 150.000 εγκύους στις ΗΠΑ, χωρίς να παρουσιάσουν κανένα πρόβλημα ούτε οι ίδιες ούτε τα παιδιά που γέννησαν.

Ο κ. Ζαούτης πρόσθεσε ότι με τον εμβολιασμό των εγκύων περνούν τα αντισώματα και στα νεογέννητα και έτσι προστατεύονται, ενώ ο κ. Μεταλλίδης επισήμανε ότι για τις εγκύους συνιστώνται τα mRNA εμβόλια, τα οποία δεν σχετίζονται με θρομβώσεις.
Οι έγκυοι, όπως ανέφερε ο κ. Μεταλλίδης, έχουν αυξημένο κίνδυνο βαριάς νόσησης και σε περίπτωση που θα χρειαστεί, αν διασωληνωθούν, θα πρέπει να τους πάρουν το έμβρυο.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline