Πέμπτη 25 Απριλίου 2024  12:08:29

Δηλώσεις Πατουλίδου, Ζέρβα για τον κορωνοιό στην περιοχή

Η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, υποδεχόμενη τον υπουργό Υγείας δήλωσε: «Με τον δήμαρχο ήμασταν στην πρώτη σύσκεψη που έχει γίνει ενόψει της 26ης και της 28ης Οκτωβρη, γνωρίζουμε ότι γιορτάζει η πόλη μας εκείνη την εβδομάδα.

Πέρυσι είχε γίνει μια σύσκεψη, κάτι μπορεί να ξέφυγε, δεν υπήρχαν τα εμβόλια, φέτος όμως υπάρχουν εμβόλια, υπάρχει μετάλλαξη, υπάρχει μικρό ποσοστό εμβολιασμών, άρα το γνωρίζουμε όλοι κι ο σκοπός είναι να βρεις την καλύτερη δυνατή διαδικασία λύσης αυτού του προβλήματος. Όλοι θέλουμε να είμαστε εδώ και θα σας πω κάτι πολύ συγκεκριμένο που έλεγαν οι παλαιότεροι: Του χρόνου τέτοια εποχή στο μέτρημα να είμαστε ίδιοι, να μη μας λείπει κανείς».

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, κάνοντας αναφορά στις διαφορές της επιδημιολογικής κατάστασης σε σχέση με πέρυσι, παρατήρησε: «Όπως αντιλαμβανόμαστε, η πανδημία εξακολουθεί να είναι εδώ, οπότε γι' αυτό είμαστε κι εμείς εδώ, χαιρόμαστε που είναι ο υπουργός και η αναπληρώτρια υπουργός δίπλα μας, ούτως ώστε να έχουμε μια ενημέρωση να έχουν κι αυτοί μία ενημέρωση. Εκείνο που θα ήθελα να πω εγώ είναι ότι το 2021 δεν είναι 2020, υπάρχουν τα εμβόλια, είμαστε πολύ πιο προετοιμασμένοι κι ακριβώς αυτό πρέπει να κάνουμε, να συντονιστούμε, να συντονίσουμε, ούτως ώστε να αποφύγουμε οποιαδήποτε περαιτέρω έξαρση και εκείνο που θα ήθελα να πω εγώ είναι ότι είμαστε περισσότερο έξυπνοι, τα οριζόντια μέτρα πρέπει και νομίζω ότι θα μπορούν να αποφευχθούν όσον αφορά την κοινωνία και την οικονομία».

Αυξημένη επιφυλακή για τη Βόρεια Ελλάδα

Όπως γράφει στο σημερινό της φύλλο η «Κ», πυξίδα για την κυβέρνηση αποτελεί η αποτροπή της περσινής κατάστασης, όταν η Θεσσαλονίκη από τον Σεπτέμβριο και μετά αποτελούσε μια βραδυφλεγή βόμβα που έσκασε στα τέλη Οκτωβρίου, πιέζοντας το σύστημα υγείας. Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι δεν τίθεται θέμα λήψης μέτρων στη Θεσσαλονίκη, αλλά κυρίως αυστηρού ελέγχου των μηχανισμών ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω έξαρση.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline