Τετάρτη 24 Απριλίου 2024  03:12:33

«Η Ελλάδα θωρακίζεται από εξωτερική στρατιωτική απειλή»

«Η ρήτρα αμοιβαίας αμυντικής συνδρομής σε συνδυασμό με την προμήθεια των υπερσύγχρονων φρεγατών Belharra είναι πολύτιμη σε εθνικό επίπεδο, διότι θωρακίζει τη χώρα μας σε σημαντικό βαθμό έναντι οποιασδήποτε επιβουλής στην ευρύτερη περιοχή» τόνισε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Η Ελλάδα θωρακίζεται από εξωτερικές απειλές, ενισχύει την διεθνή παρουσία της και επανέρχεται δυναμικά στο προσκήνιο της Ευρωπαϊκής Ενοποίησης, τονίζει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε άρθρο του στην εφημερίδα «Τα Νέα», αναλύοντας τα πλεονεκτήματα της συμφωνίας που υπεγράφη με τη Γαλλία.

Όπως εξηγεί ο κ. Δένδιας τα πλεονεκτήματα της συμφωνίας είναι πρώτον ότι η Ελλάδα θωρακίζεται ακόμα περισσότερο από κάθε εξωτερική στρατιωτική απειλή, δεύτερον η Ελλάδα ενισχύει τη διεθνή παρουσία της και αναβαθμίζει την γεωστρατηγική της θέση στην περιοχή της Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής, του Κόλπου, καθώς και της Υποσαχάριας Αφρικής και τρίτον η Ελλάδα, μετά από μια δεκαετία ενδοστρέφειας, επιστρέφει δυναμικά στην οικοδόμηση του ευρωπαϊκού οράματος, καθώς η ελληνογαλλική συμφωνία δίνει ώθηση στη συζήτηση για τον ευρωστρατό.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline