Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  17:53:04

Bild: Έστειλε ο Ερντογάν δολοφόνο στη Γερμανία;

Στο δημοσίευμα με τίτλο «Εισαγγελικές έρευνες εναντίον Τούρκου μυστικού πράκτορα στην Ρηνανία» η γερμανική εφημερίδα Bild διερωτάται αν «έστειλε ο Ταγίπ Ερντογάν στη Γερμανία δολοφόνο για να σκοτώσει αντικαθεστωτικούς;»

Οι γερμανικές εισαγγελικές έρευνες σε βάρος Τούρκου, ο οποίος φέρεται να κατασκόπευε οπαδούς του Γκιουλέν, αποτελεί θέμα έρευνας του γερμανικού Τύπου.
Στο δημοσίευμα με τίτλο «Εισαγγελικές έρευνες εναντίον Τούρκου μυστικού πράκτορα στην Ρηνανία» η γερμανική εφημερίδα Bild διερωτάται αν «έστειλε ο Ταγίπ Ερντογάν στη Γερμανία δολοφόνο για να σκοτώσει αντικαθεστωτικούς;» και παρατηρεί: «Η ομοσπονδιακή εισαγγελία διεξάγει έρευνες για ενδεχόμενη δράση για λογαριασμό μυστικών υπηρεσιών και προετοιμασία δολοφονίας. Τι όμως κρύβεται πίσω από όλα αυτά;».

Στις 18 Σεπτεμβρίου εργαζόμενος σε ξενοδοχείο του Ντίσελντορφ βρήκε όπλο σε ένα από τα δωμάτια. Κλήθηκαν περισσότεροι από 100 άνδρες της αντιτρομοκρατικής, οι οποίοι εντόπισαν στο δωμάτιο περίπου 200 σφαίρες καθώς και μια λίστα με τα ονόματα τεσσάρων οπαδών του κινήματος Γκιουλέν.

Ο ένοικος του δωματίου Αλί Ντ. συνελήφθη και στο κινητό του βρέθηκαν φωτογραφίες εγγράφων τουρκικών διωκτικών αρχών, που του είχαν σταλεί. Ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας έκανε λόγο για ενδείξεις, σύμφωνα με τις οποίες ο συλληφθείς συγκέντρωνε πληροφορίες για λογαριασμό της τουρκικής μυστικής υπηρεσίας σχετικά με οπαδούς του Γκιουλέν στην περιοχή της Κολωνίας.

Με αφορμή τη σύλληψη του υπόπτου ο χριστιανοδημοκράτης βουλευτής Κρίστοφ ντε Φρις, ειδικός σε ζητήματα εσωτερικής πολιτικής, κάλεσε μέσω της Bild τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες να σταματήσουν άμεσα τις παρακολουθήσεις και να εγκαταλείψουν τη Γερμανία: 'Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε τέτοια συμπεριφορά μεταξύ χωρών-μελών του ΝΑΤΟ'».

Εισαγγελικές έρευνες για κατασκοπία

Η Kölner Stadtanzeiger παρατηρεί με τίτλο: «Έρευνες για κατασκοπία»: «Λίγο μετά τις πρώτες ανακοινώσεις η γερμανική δικαιοσύνη στο Ντίσελντορφ προσπάθησε να υποτιμήσει την υπόθεση σύλληψης του Αλί Ντ. δηλώνοντας ότι για έναν πράκτορα της πανίσχυρης ΜΙΤ ο συλληφθείς συμπεριφέρονταν ερασιτεχνικά. Και αναφέρει για παράδειγμα ότι νοίκιασε αυτοκίνητό με το πραγματικό του όνομα. Οι φωτογραφίες στο κινητό του Αλί Ντ., οι οποίες παραπέμπουν σε επικοινωνία με τη μυστική υπηρεσία ΜΙΤ, ήταν ωστόσο η αφορμή για την έναρξη ερευνών εκ μέρους της ομοσπονδιακής εισαγγελίας. Μέχρι στιγμής δεν προκύπτουν στοιχεία για ανάθεση δολοφονίας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline