Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022  14:31:05

Μπακογιάννης: Στο Δημοτικό ανακαλύψαμε πως ήμουν βαριά δυσλεκτικός

Ανάρτηση του Δήμαρχου Αθηναίων με την ευκαιρία της Ευρωπαϊκής Ημέρας Ευαισθητοποίησης για την Δυσλεξία.

Μια προσωπική εμπειρία αποκάλυψε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, με την ευκαιρία της Ευρωπαϊκής Ημέρας Ευαισθητοποίησης για την Δυσλεξία και το φωτισμό του σιντριβανιού της Ομόνοιας.

Ο κ. Μπακογιάννης έκανε γνωστό πως όταν ήταν μαθητής Δημοτικού, έκανε εξετάσεις που έδειξαν πως ήταν «βαριά δυσλεκτικός».

«Και μια προσωπική ιστορία, σήμερα που είναι η Ευρωπαϊκή Ημέρα Ευαισθητοποίησης για την Δυσλεξία. Φωτίσαμε και το συντριβάνι της Ομόνοιας.

Στο Δημοτικό ήμουν, κατά βάση, ένας κακός μαθητής. Στην απελπισία της, η μάνα μου για να ανακαλύψει γιατί δυσκολευόμουν τόσο, μου έκανε τότε διάφορες εξετάσεις που απέδειξαν ότι ήμουν βαριά δυσλεκτικός.

Έκτοτε, και με την κατάλληλη αντιμετώπιση, τελείωσα το σχολείο με καλούς βαθμούς, σπούδασα σε πανεπιστήμια υψηλών απαιτήσεων και κατάφερα να έχω Διδακτορικό»

«Σε όλους εσάς που ακούτε ότι το παιδί σας είναι δυσλεκτικό και τρομάζετε, ένα έχω να πω με όλη μου τη δύναμη: τίποτα δεν σταματάει τα παιδιά σας από το σπουδαίο μέλλον που έχουν μπροστά τους και αξίζουν. Αρκεί να γίνει η προσπάθεια. Πρώτα της οικογένειας και μετά του παιδιού».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline