Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  14:59:26

Μπουρλά: Είμαι περήφανος Έλληνας και περήφανος Σαλονικιός

«Η Pfizer ήταν και θα είναι παρούσα στην εθνική προσπάθεια», είπε ο Άλμπερτ Μπουρλά. «Είμαι περήφανος Έλληνας και περήφανος Σαλονικιός, η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη με καρδιά και ψυχή», τόνισε ο CEO της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά, στο χαιρετισμό του στα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων του παγκόσμιου Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας και του παγκόσμιου Κέντρου Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών της Pfizer στη Θεσσαλονίκη.

Σημείωσε ότι η επένδυση του φαρμακευτικού κολοσσού στην πόλη αναδεικνύει τον σημαντικό ρόλο της Ελλάδας ως κέντρο επιστήμης και τεχνολογίας και θα συνεισφέρει 650 εκατ. ευρώ, προσφέροντας παράλληλα πολλές θέσεις εργασίας.
Τόνισε μάλιστα ότι το 15% των εργαζομένων είναι Έλληνες του εξωτερικού που επέστρεψαν στην πατρίδα για να εργαστούν στο Κέντρο Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών της Pfizer στη Θεσσαλονίκη.

Ο ίδιος επισήμανε ότι «η πρώτη μας απόφαση για την επένδυση στη Θεσσαλονίκη ελήφθη πριν 2 χρόνια» και πρόσθεσε ότι «εφέτος διευρύναμε το αποτύπωμα μας, φέρνοντας εδώ το κέντρο επιχειρησιακών υπηρεσιών».
Τόνισε ότι πολλοί συντελεστές έπαιξαν ρόλο στην επένδυση: η πολιτεία, τα πανεπιστήμια, ο τοπικός επιχειρηματικός κόσμος και οι τοπικές αρχές, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του προς όλους για τη συνεργασία και την υποστήριξη.

Ο κ. Μπουρλά μίλησε με θερμά λόγια για την Ελλάδα, λέγοντας ότι «η πατρίδα μας έχει το ανθρώπινο κεφάλαιο για μια οικονομία βασισμένη στην γνώση», υπογραμμίζοντας ότι οι προτεραιότητες της Pfizer είναι ευθυγραμμισμένες με την μεταρρυθμιστική πολιτική της χώρας, όπως είναι ο ψηφιακός μετασχηματισμός. Σημείωσε δε ότι με τους πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης θα προωθηθεί η καινοτομία, η εξωστρέφεια και η βιώσιμη ανάπτυξη.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline