Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  20:16:22

Τι δήλωσαν οι δικηγόροι της Ιωάννας Παλιοσπύρου μετά την απολογία της βιτριολίστριας

Ο δικηγόρος του θύματος, Νίκος Αλεξανδρής, ανέφερε πως «για να είναι δεκτή η συγγνώμη πρέπει να είναι ειλικρινής, υπάρχουν λέξεις που ντράπηκαν, δεν ντράπηκε όμως το στόμα που της εκστόμισε». Ο ίδιος χαρακτήρισε μυθεύματα όσα είπε στην απολογία της η κατηγορούμενη.

Ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας δήλωσε από την πλευρά του: «Περιμέναμε όλοι να ακούσουμε την εξήγηση της φράσης "εσύ Ιωάννα ξέρεις". Η κατηγορούμενη είπε ότι θεωρούσε ότι κινδύνευε η υποτιθέμενη σχέση της με το 40χρονο με τον οποίο η Ιωάννα δεν είχε συναντηθεί. Προσπάθησε να πείσει ότι το βιτριόλι ήταν λίγο ενώ οι ειδικοί λένε ότι ήταν τουλάχιστον ένα λίτρο. Δεν μένει καμία αμφιβολία ότι ήθελε να σκοτώσει την Ιωάννα».
«Με κυρίευσε το αίσθημα της εκδίκησης»

Για τους λόγους οι οποίοι την οδήγησαν στο να διαπράξει την επίθεση με το βιτριόλι κατά της Ιώαννας Παλιοσπύρου μίλησε, μεταξύ άλλων, η κατηγορούμενη Εφη Κακαράτζουλα, κατά την απολογία της στη δίκη για την υπόθεση.

Η 37χρονη περιέγραψε το πώς προμηθεύτηκε το καυστικό υγρό, αλλά και τις στιγμές της επίθεσης και σύλληψής της, αναφέροντας, μεταξύ άλλων πως την «κυρίευσε το αίσθημα της εκδίκησης». «Τη μια μέρα ήξερα ότι ήταν κάτι κακό και την επόμενη μέρα άλλαξα γνώμη. Μου έγινε εμμονή. Δεν μπορώ να το εξηγήσω διαφορετικά», υποστήριξε, επαναλαμβάνοντας πως δεν σκέφτηκε ότι η Ιωάννα μπορεί να πεθάνει. «Δεν σκέφτηκα ότι μπορεί να το καταπιεί. Δεν είμαι δολοφόνος, ουδέποτε το σκέφτηκα», ανέφερε επίσης.

Νωρίτερα αίτημα για μετατροπή της κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαριά σωματική βλάβη υπέβαλε ο συνήγορός της, Σάκης Κεχαγιόγλου, ενώ η ίδια ξεκινώντας στην απολογία της ανέφερε: «Τη συγγνώμη μου τη ζήτησα από την Ιωάννα μέσα από την απολογία μου. Εγώ σήμερα επαναλαμβάνω τη συγγνώμη μου προς την Ιωάννα, ειλικρινή μέσα από την ψυχή μου, και προς την οικογένεια της, αλλά και τη δική μου οικογένεια, γιατί τους έφερα μεγάλη ντροπή με την πράξη μου».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline