Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021  10:04:22

Ν. Δένδιας: Παρά τις προσπάθειες της Τουρκίας, η Ελλάδα παρούσα στη Λιβύη

«Η Ελλάδα σήμερα, παρά τις φιλότιμες, πρέπει να πω, προσπάθειες της Τουρκίας, επιστρέφει στη διαδικασία ομαλοποίησης στη Λιβύη» ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, μετά το πέρας της Υπουργικής Συνόδου «Libya Stabilization Initiative».


«Η Ελλάδα επιστρέφει σε αυτήν τη διαδικασία για να βοηθήσει, χωρίς την παραμικρή υστεροβουλία. Να βοηθήσει να δημιουργηθεί μια κατάσταση, η οποία να βελτιώνει την καθημερινότητα του λιβυκού λαού, της λιβυκής κοινωνίας, την επιστροφή στην ομαλότητα» πρόσθεσε ο ΥΠΕΞ από την Τρίπολη της Λιβύης.

Όπως εξήγησε, γι' αυτό υπάρχει ένα χρονοδιάγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει απαραίτητες ενέργειες. «Πρώτον, τη διενέργεια εκλογών, ελεύθερων εκλογών και, δεύτερον, την αποχώρηση των μισθοφόρων και των ξένων στρατευμάτων από τη Λιβύη. Υπάρχει μπροστά μας ένας μακρύς και δύσκολος δρόμος, αλλά σήμερα έγινε ένα βήμα» διευκρίνισε ο κ. Δένδιας.
Αντίδραση της Άγκυρας στην Κομισιόν

Υπενθυμίζεται πως η Άγκυρα αντιδρά με έντονο τρόπο στην έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Τουρκία για το 2021, ενώ στα ζητήματα που αφορούν την Αθήνα και τη Λευκωσία την απορρίπτει πλήρως.

Όπως ισχυρίζεται η Άγκυρα, «δίνει εκ νέου χώρο στις αντιφατικές και προκατειλημμένες ελληνικές – ελληνοκυπριακές θέσεις, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, για ζητήματα που σχετίζονται με θέματα της Ανατολικής Μεσογείου, του Αιγαίου και της Κύπρου και που δεν εμπίπτουν κυρίως στην αρμοδιότητα της Ε.Ε.».
Παράλληλα, τις προηγούμενες ημέρες, η Άγκυρα αντέδρασε με σκληρή ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών στην κοινή δήλωση Ελλάδας – Aιγύπτου – Κύπρου.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline