Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  10:03:09

Tουρκία-Η αντιπολίτευση «αδειάζει» Ερντογάν για τα F-35: Γίναμε ρεζίλι με τα χρήματα μας

«Αυτό που συνέβη είναι το μεγαλύτερο φιάσκο της εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής της Τουρκίας», ανέφερε επίσης τουρκικό μμε.

Έντονη κριτική ασκείται από την Τουρκική αντιπολίτευση στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον απόηχο της επίσκεψης του στη Ρώμη και των συναντήσεων που είχε με τον Μανουέλ Μακρόν και τον Τζο Μπάιντεν.

Συγκεκριμένα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ρεπ. Λαϊκού Κόμματος κατηγόρησε τον Ερντογάν ότι «ρεζίλεψε» την χώρα του με την αποτυχία στην απόκτηση των F-35 από τις ΗΠΑ: «Λένε κάποιοι ότι είναι παγκόσμιος ηγέτης ο Ερντογάν ,αλλά γίναμε ρεζίλι με τα χρήματα μας για τα F35», δήλωσε.

Την ίδια ώρα, σκληρή ρητορική έρχεται και από τα τουρκικά ΜΜΕ, με τον τηλεοπτικό σταθμό FOX να κάνει λόγο για φιάσκο άνευ προηγουμένου σχετικά με τα F-35: «Παραλάβαμε τα S-400 τα οποία δεν χρησιμοποιούμε και χάσαμε τα f35, στα οποία ήμασταν και συμπαραγωγοί. Αυτό που συνέβη είναι το μεγαλύτερο φιάσκο της εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής της Τουρκίας», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δελτίο ειδήσεων του σταθμού

Ωστόσο, το ενδιαφέρον στον τουρκικό Τύπο μονοπωλεί η περίπτωση της Αλεξανδρούπολης, μετά και την «γκρίνια» του Ερντογάν για την αμερικανική βάση στον Έβρο. «Η βάση της Αλεξανδρούπολης ενοχλεί τον Τουρκικό λαό» γράφει χαρακτηριστικά η Sabah, ενώ η φιλοκυβερνητική Yeni Safak στο πρωτοσέλιδο της παρουσιάζει το «ζήτημα της Αλεξανδρούπολης». Η ενόχληση αφορά το γεγονός ότι οι Αμερικανοί πηγαίνουν σε ένα σημείο που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, το οποίο βέβαια ανήκει στην ελληνική περιφέρεια.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline