Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  08:50:22

Θ. Ζαούτης: Κινητικότητα και «Δέλτα» ανεβάζουν τα κρούσματα στα παιδιά

Με αφορμή την έκρηξη κρουσμάτων που καταγράφεται στη χώρα, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης, υπογράμμισε την ανάγκη να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού.


Συμφωνα με τον ίδιο δεν πρόκειται να ανακοινωθούν νέοι περιορισμοί που θα αφορούν εμβολιασμένους. Μιλώντας στο kathimerini.gr, ο κ. Ζαούτης αναφέρθηκε στο υψηλό ποσοστό μολύνσεων σε παιδιά ηλικίας 4-18 ετών (σ.σ. σχεδόν 7.000 κρούσματα σε μία εβδομάδα) και τόνισε πως αυτό οφείλεται στην κινητικότητα, τον καιρό και στη μετάλλαξη Δέλτα που είναι πιο μεταδοτική.

Την ίδια ώρα, ανέφερε πως η σύγκριση του φετινού με τον περσινό χειμώνα είναι διαφορετική, καθώς ο αριθμός κρουσμάτων από μόνος του δεν αποτυπώνει την πληρή εικόνα.

Όπως είπε, στα αντίστοιχα επιδημιολογικά δεδομένα, πέρυσι η θετικότητα ξεπερνούσε το 5-6%, ενώ την περασμένη Δευτέρα ήταν στο 1,6%. «Φέτος έχουμε μεγάλο ποσοστό εμβολιασμένων, ατόμων που νοσούν ήπια ή είναι ασυμπτωματικοί, γεγονός που δεν αντιστοιχεί με το περσινό διάστημα, ενώ πραγματοποιούνται και πάρα πολλά τεστ», πρόσθεσε.
Ερωτηθείς σχετικά με τις δηλώσεις ειδικών για περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων, ο κ. Ζαουτης ανέφερε χαρακτηριστικά πως δεν υπάρχουν επιστημονικά δεδομένα για να κάνει προβλέψεις.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline