Τρίτη 16 Απριλίου 2024  21:03:05

Τουρκία – Άνοιγμα Ερντογάν στους... Κεμαλιστές – «Το όραμά του είναι ο οδικός χάρτης της χώρας μας»

Οι εκλογές πλησιάζουν, η πτώση του συνεχής και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος δεν άφηνε ευκαιρία να αφήνει αιχμές κατά του Μουσταφά Κεμάλ ή να αναιρεί πολιτικές του, τώρα... τον θυμήθηκε.

Όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο πρόεδρος της Τουρκίας προχώρησε σε άνοιγμα προς τους... Κεμαλιστές, λέγοντας ότι για την προσπάθειά του για διείσδυση σε άλλες χώρες ακολουθεί το παράδειγμα του Κεμάλ.

«Η αντιπολίτευση λέει τι κάνουμε στο Αζερμπαϊτζάν, τι κάνουμε στη Λιβύη, τι κάνουμε στη Συρία; Εσείς λέγατε πως είστε Κεμαλιστές και ακολουθείτε το δρόμο του Κεμάλ. Δεν είναι έντιμοι. Εμείς, αυτός ο λαός, ξέρει καλά τι πρέπει να κάνει και πού να το κάνει» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:
«Αυτό το όραμα του Κεμάλ είναι και ο οδικός χάρτης της σημερινής Τουρκίας. Η Τουρκία βρίσκεται σήμερα στη Συρία, τη Λιβύη, τον Καύκασο. Η Τουρκία εξακολουθεί να διεξάγει πρωτοποριακή διπλωματική πολιτική στην Ευρώπη και τον κόσμο. Αν υπάρχει κάποιος σε αυτή τη χώρα που «αγκαλιάζει» την πολιτική, διπλωματική, οικονομική και στρατιωτική κληρονομιά του Κεμάλ, αυτοί είμαστε είμαστε εμείς».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline