Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  14:31:13

Μαγιορκίνης – Είναι θέμα χρόνου να επικρατήσει η «Όμικρον» έναντι της «Δέλτα» και στην Ελλάδα

Ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης πήρε τον λόγο μετά την καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου στη σημερινή ενημέρωση για την πανδημία του κορωνοϊού.

Ο καθηγητής σημείωσε ότι οι ασθενείς που καταλήγουν από τον κοροναϊό μειώθηκαν κατά 2% σε παγκόσμιο επίπεδο. Έπειτα, ο καθηγητής σημείωσε ότι στην Ελλάδα το ισοζύγιο εισαγωγών – εξαγωγών στα νοσοκομεία είναι στο 1,3%.
Στη συνέχεια ο κ. Μαγιορκίνης τόνισε ότι self test θα δοθούν σε όλους και θα πρέπει να γίνουν πριν τα Χριστούγεννα για να περιοριστεί η διάδοση του κοροναϊού.

Για την παραλλαγή Όμικρον

Αυξάνεται η πιθανότητα επικράτησης της Όμικρον έναντι της Δέλτα παγκοσμίως, είπε ο καθηγητής. Δεν διαφαίνεται ότι υπάρχει μεγαλύτερη νοσηρότητα της Όμικρον σε σχέση με τη Δέλτα. Χρειάζεται να περιμένουμε τι θα γίνει στη Νότια Αφρική σε σχέση με τη νοσηρότητα, αλλά θα πρέπει να δούμε πώς θα «κινηθεί» το νέο παραλλαγμένο στέλεχος σε χώρες με καλύτερη εμβολιαστική κάλυψη.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline