Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  16:05:34

Νίκος Ανδρουλάκης: Ποιοι οι άνθρωποι του νέου προέδρου- Η επόμενη ημέρα στο ΚΙΝΑΛ

Κάτι λιγότερο από 24 ώρες μετά την εκλογή προέδρου στο ΚΙΝΑΛ και ο νέος πρόεδρος της παράταξης έχει πιάσει ήδη δουλειά με τις συσκέψεις να διαδέχονται η μια την άλλη.

Ιδιαίτερα, στην Χαριλάου Τρικούπη επικρατεί κλίμα «πυρετού συσκέψεων».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έμεινε μέχρι αργά σήμερα στα γραφεία του κόμματος.

Το πρώτο «crash test» για τον νέο πρόεδρο αναμένεται αύριο στις 4 το μεσημέρι οπότε και θα πραγματοποιήσει την πρώτη του ομιλία στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος.

Αμέσως μετά θα γίνει ψηφοφορία καθώς ο κος Ανδρουλάκης θα προτείνει ένα πρόσωπο που θα αναλάβει επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας και ένα πρόσωπο για γραμματέα με δύο ονόματα να θεωρούνται αυτή την ώρα φαβορί.

Πρόκειται για τον Μιχάλη Κατρίνη, βουλευτή Ηλείας ο οποίος συνδέεται με βαθιά πολιτική φιλία με τον κο Ανδρουλάκη ήδη από τα χρόνια του εκσυγχρονισμού (περίοδος 1997 κι έπειτα) και τον Κώστα Σκανδαλίδη, ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

Το δίλημμα μεταξύ εμπειρίας και ανανέωσης είναι σαφές, εκτός εάν τελικά ο νέος πρόεδρος επιλέξει μια συνδυαστική λύση.
Από εκεί κι έπειτα και άλλα ονόματα πρέπει να συμπληρώσουν το παζλ των ανθρώπων που θα πλαισιώσουν τον κο Ανδρουλάκη.

Ενδεικτικά ο Ανδρέας Σπυρόπουλος φαίνεται να αποτελεί πρόταση του Ανδρουλάκη και φαβορί για την θέση του γραμματέα της Κ.Ε στην θέση του κου Χριστοδουλάκη που είναι γραμματέας της κεντρικής επιτροπής.

Υπενθυμίζεται πως ο γραμματέας δεν ορίζεται από τον πρόεδρο αλλά εκλέγεται.

Αυτός που ορίζεται από τον πρόεδρο είναι ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος με κάποιες πρώτες ενδείξεις να προδιαθέτουν για «άρωμα γυναίκας» σε αυτήν την θέση χωρίς ωστόσο ο κος Ανδρουλάκης να έχει καταλήξει κάπου συγκεκριμένα πραγματοποιώντας περισσότερο κάποιες πρώτες κρούσεις.

Ο κος Ανδρουλάκης εντός της εβδομάδας θα συναντηθεί με την πρόεδρο της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, στον απόηχο και του τηλεφωνήματος που είχαν σήμερα.

Σε κάθε περίπτωση ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ έχει λάβει την τελική απόφαση του για παραμονή στην Ευρωβουλή μέχρι να προκηρυχθούν εθνικές εκλογές στην Ελλάδα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline