Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  13:16:48

Σύντομα η Όμικρον «θα επικρατήσει παντού» και στην Ελλάδα»

«Είναι σαφές ότι η Όμικρον είναι παντού και θα επικρατήσει πολύ σύντομα», τόνισε χθες η καθηγήτρια κ. Βάνα Παπαευαγγέλου και πρόσθεσε πως ήδη προκαλεί πάνω από το 50% των νέων κρουσμάτων στη Βρετανία.


Σύμφωνα με τα στοιχεία η Όμικρον «επαναμολύνει άτομα που ήδη νόσησαν, ενώ είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να νοσήσουμε, ακόμη και αν έχουμε κάνει και τις δύο δόσεις. Είναι σαφές ότι η Ομικρον επαναμολύνει άτομα που προηγουμένως νόσησαν από το στέλεχος Β ή Δ και θεωρούσαν τον εαυτό τους προστατευμένο.

«Συνεπώς καθώς προετοιμαζόμαστε για την διασπορά και τελικά την επικράτηση της Όμικρον στη χώρα, το πρώτο μας ξεκάθαρο μήνυμα είναι ότι όσοι έχετε νοσήσει και θεωρούσατε τον εαυτό σας ασφαλή πρέπει να κλείσετε άμεσα ραντεβού και να εμβολιαστείτε», τόνισε η κ. Παπαευαγγέλου.

«Οι συνεχείς μεταλλάξεις έχουν τροποποιήσει την αντιγονική δομή του ιού, ωστόσο φαίνεται πως η τρίτη δόση, καθώς και ο συνδυασμός νόσησης και εμβολίου προστατεύουν. Τα πρώτα δεδομένα δείχνουν για ηπιότερη νόσηση, πρέπει να περιμένουμε», κατέληξε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline