Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα μέτρα και στην Ελλάδα

Για την αντιμετώπιση του κινδύνου της «Όμικρον» μίλησε στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. Απαντώντας στο αν αναμένονται νέα μέτρα και στην Ελλάδα, ο κ. Πλεύρης είπε ότι: «Αυτή τη στιγμή στη χώρα μας κυριαρχεί η Δέλτα, είμαστε σε ύφεση, μειώνονται τα κρούσματα και οι νοσηλείες, και θα επέλθει μείωση και στους θανάτους.


Από την άλλη, πράγματι, η Όμικρον μας προβληματίζει για αυτό υποχρεωθήκαμε να πάρουμε μέτρα ως προς τους ταξιδιώτες γιατί ο βασικός μας στόχος είναι η επικράτηση της Όμικρον – που θα γίνει και στη χώρα μας – να καθυστερήσει ώστε να έχουμε κερδίσει τους εμβολιασμούς που γίνονται τώρα, και να έχουμε και περισσότερα δεδομένα».

Σχετικά με το αν έχει εκπονηθεί κάποιο έκτακτο σχέδιο για την αντιμετώπιση της κατάστασης, ο ίδιος τόνισε ότι «το έκτακτο σχέδιο είναι να καθυστερήσει η Όμικρον, να έχουμε περισσότερα δεδομένα, και θα πάρουμε ό,τι μέτρο χρειάζεται να πάρουμε. Έχουμε αποκλείσει το γενικό lockdown.
Η κατεύθυνσή μας είναι οι περιορισμοί να αφορούν κατά βάση στους ανεμβολίαστους. Προσπαθούμε να διατηρήσουμε την κατεύθυνση που έχουμε. Η βασική αρχή είναι να έχουμε πολλούς εμβολιασμούς. Η Όμικρον αλλάζει τα δεδομένα στα σκεπτικά όλων των χωρών».